– Ingen henvendelser, ingenting. Helt dødt, sier Stig Inge Bjørnebye – og snakker om interessen for Rosenborgs midtbanejuvel de siste ukene.

LES PÅ PLUSS: Ti grunner til at RBK er best i Norge

På instruks fra styret takket Rosenborgs sportslige leder i sommer nei til budet på knappe tretti millioner fra Brentford, som spiller på det nest øverste nivået i England.

Den dominerende spilleren

I mellomtiden har Selnæs styrt RBK inn til seriegull som ligaens beste spiller. Også i Europa har han vist sin klasse, og var banens dominerende spiller i bortekampen mot St. Etienne. Etter kampen i Roma skrøt ledelsen i Lazio av Selnæs til Stig Inge Bjørnebye. Men den sterke høstsesongen har ikke utløst noen budrush.

– Det var et bud på ham i sommer – men etter at vinduet stengte har det ikke skjedd noe rundt Ole, gjentar Bjørnebye.

Likevel er Rosenborgs sportslige ledelse såpass sikre på at de ikke får beholde midtbanespilleren ut neste år, at de for lengst har begynt å lete etter en erstatter.

Leter etter erstatteren

Ifølge Bjørnebye er 30 millioner kroner fortsatt for lite for at Selnæs forlater Lerkendal, men skulle for eksempel Manchester United komme på Brakka med 60 millioner kroner i morgen vil pipa få en annen lyd. Da er Ole historie i RBK.

– Ja, det er jo sånn det fungerer når du er en selgende klubb. Jeg har sagt mange ganger at det er markedet som bestemmer når Ole eller andre forsvinner. Og da må vi vite hva vi gjør, sier Bjørnebye.

– Hvor langt har dere kommet i jobben med å finne en erstatter?

– Den jobben pågår. Den startet i sommer, da vi for alvor innså at det ikke er sikkert at vi får beholde Ole hele 2016-sesongen.

EM kan avgjøre fremtiden

Uka før cupfinalen avgjøres det om Norge kommer til EM i Frankrike. Utfallet av de to kampene mot Ungarn kan avgjøre hva de kommende månedene vil bringe for Selnæs og RBK.

– For oss er det et håp at Norge kommer til EM. Da er det naturlig å tenke at spillere av Oles kaliber har ambisjoner om å spille det mesterskapet, og da skulle jeg tro at det er greit for ham å være her fram til da. Men dersom det er klubber som har Ole på blokka nå – og det er det jo naturlig å tro – så vil det være om å gjøre for dem å hente ham ut før EM. Vi ønsker å beholde Ole lengst mulig. Dersom vi selger ham, hvem skal vi da erstatte ham med? Hvor skal vi gå for å erstatte en spiller som er god nok for de beste ligaene i Europa? Det sier seg selv at det ikke blir en enkel jobb, sier Bjørnebye.

Selnæs selv har heller ikke hørt om interesse fra andre klubber i det siste og synes også det er greit å ikke vite noe før overgangsvinduet åpner i januar.

– Nå får man ikke gjort noe med det uansett. Jeg har hatt null tanker på det og vil egentlig ikke vite noe heller, før det er vits i å vite noe, sier Selnæs.

– Hvor stor er muligheten for at du er Rosenborg-spiller neste sesong?

– Det er umulig å svare på. Det spørs helt om jeg får noe tilbud og hvilke tilbud som kommer. Det er langt i fra slik at jeg ønsker meg bort fra RBK, så jeg drar ikke bare for å dra. Jeg stortrives her, men hvis det kommer et fantastisk tilbud er man nødt til å vurdere det.

United var på tribunen

Mot Lazio satt ikke bare «de faste» representantene for flere europeiske klubber. Selveste Manchester United var på plass. Men Bjørnebye har liten tro på at det er RBK-spillere storklubben brukte mest energi på å observere.

– Vi spilte mot Lazio liksom. Det er ikke gitt at det var RBK-spillere det ble speidet på, sier han.

Selnæs bryr seg heller ikke om at det var storfint besøk på tribunen:

– Nei, jeg tenker ikke på det, fordi jeg får ikke gjort noe med det. Jeg går uansett på banen for å spille så godt jeg kan, og jeg hadde ikke tatt det med ro om de ikke var her, for å si det sånn, sier midtbanespilleren.