- Jeg var på gråten fra klokka fire til klokka to på natta. Så cupfinalen 2013 husker jeg godt, sier Ivar Koteng.

Styrelederen innrømmer han bruker så mye tankevirksomhet på Rosenborg at han innimellom har problemer med å skjønne at han har en annen jobb. Og turen til Ullevaal er en ekstra påkjenning. Likevel hevder Koteng at han er rolig foran 2015-utgaven av cupfinalen. Ennå.

- Det begynner ikke å koke skikkelig innafor trøya før på lørdagen. Vi har jo en cupfinale da også. Men jeg er ikke veldig urolig inn mot cupfinalen, sier han.

Les også: Gullmedaljen solgt for 60 000 kroner

Ingen føringer fra styret

To år etter det forsmedelige tapet for Molde, er laget «hans» i posisjon til å sikre «the double» for første gang siden 2003. Etter at jubelen over seriegullet hadde lagt seg for tolv år siden, ble det ny gullfeiring da RBK slo Bodø/Glimt på Ullevaal. I år har RBK feiret seriegullet ikke bare en, men to ganger. Partyfaktoren to helger på rad var såpass høy at trener Kåre Ingebrigtsen måtte tåle kritiske spørsmål om seriegullet ble feiret for heftig. Styreleder Koteng er klar på hvor lista for en eventuell feiring på søndag ligger.

- Hvis det er slik at fest er lik fyll, så blir det ingen fest dersom vi vinner cupfinalen. Men dersom fest er at det bruser i blodet på spillerne og bare er veldig artig, så blir det fest, sier han.

- Har styret lagt noen føringer for hva spillerne skal gjøre når de lander på Værnes søndag kveld?

- Nei, styret har ikke det, sier Koteng. Med trykk på «styret».

Les også: Sjekk terningkastene på RBK-spillerne for sesongen 2015

Tenker neste sesong

Koteng leder en klubb som er i posisjon til å nå alle sine tre sportslige mål, som har fylt tribunene på Lerkendal og som styrer mot et svært sjeldent overskudd i klubbkassa. Likevel hevder han å være langt unna å «ta av».

- Det er selvsagt veldig tilfredsstillende å være styreleder for øyeblikket, men jeg er laget sånn at det er bare hverdager for meg. Jeg synes selvsagt det er veldig artig at vi har lyktes med det vi har gjort, og når det går bra skjønner du at du gjør noe rett. Men det er jobben i seg selv som er artig, og jeg er allerede veldig «på» neste sesong, og hvordan vi skal være da, sier Koteng – og legger til:

- Jeg har bidratt med å få på plass noen nøkkelpersoner, men bortsett fra det er mitt bidrag svært beskjedent, sier han.

Provoseres av Godset-spørsmål

Rosenborgs prestasjoner i serien dalte etter at gullet ble sikret, og Koteng innrømmer at det råder en viss usikkerhet rundt hvorfor det ble slik.

- Hadde fotball vært så enkelt at vi hadde visst svaret på det, så hadde vi antageligvis vært ganske høyt rangert i Europa. Det er komplekse ting, og vanskelig å vite, sier han.

Les også: Ingebrigtsen: - Vi har slakket av litt

Likevel har Koteng «stor tro» på seier på søndag. Og han lar seg provosere over spørsmålet om han er glad for at RBK ikke møter Strømsgodset eller Molde på Ullevaal.

- Jeg håper dere har fått med dere at vi vant serien i år? Vi tror jo ikke at det finnes et bedre lag enn RBK i Norge, så vi er ikke redd for å møte noe norsk lag. Jeg bare minner om at Godset, som angivelig tok så voldsomt mange poeng i den perioden vi ikke var på topp, tok ett poeng mer enn oss i de kampene. Ett poeng mer i den perioden da vi angivelig var så dårlige. Altså, Rosenborg burde jo vært landslaget. Så gode er vi, sier han.

Les også: Sikkerheten skjerpes under cupfinalen