- Det var så ille at jeg til slutt ikke klarte å trå. Og selv om jeg var fast bestemt på å fortsette, måtte jeg bare til slutt innse at det tok for lang tid når jeg måtte gå såpass mye som jeg gjorde mot slutten, sier Vilde.

Les også: Vilde (19) sykler alene til Oslo

Store smerter

Strekningen over Dovre var spesielt tung med mye motvind og litt regn. Men det var i bakkene opp mot Lillehammer hun begynte å kjenne så store smerter at hun måtte gå av sykkelen. Like før midnatt lørdag kveld kom hun til Biri og fant ut at det var umulig å fortsette. Lite søvn, og noe problemer med å få i seg nok mat gjorde sitt til at hun ble veldig sliten.

Bakkene opp Lillehammer ble tunge for Vilde Eid som fikk store smerter i knærne. Hun syklet Styrkeprøven alene, men måtte bryte etter 39 mil.

- Det ble bare ti minutter søvn på meg fra jeg startet klokken 22.20 fredag kveld og til jeg brøt løpet sent lørdag. Det er tøft for å kroppen å ikke få sove, dessuten burde jeg ha spist mer. Men du blir ikke så sulten når du sitter på sykkelen i så lang tid. Og det er litt vanskelig å vite hvordan kroppen reagerer når man aldri har syklet så langt før, sier Vilde, som ble utfordret av kollegene sine i Trondheim kommune til å sykle Styrkeprøven i år. Hun er friidrettsutøver, men hadde ikke syklet så mye som hun kanskje burde i forkant av et slikt ritt på 54 mil.

Tung og tom i kroppen

- Jeg hadde 70 mil bak meg på sykkelsetet, og det er nok i minste laget. Så jeg føler meg tung og tom i kroppen i dag, men det er en litt deilig følelse også. Og selvsagt har jeg veldig vondt i baken, men det var jeg forberedt på, sier Vilde.

I dag skal hun bare slappe av og ta det helt med ro.

- Tror du det blir aktuelt å sykle Styrkeprøven neste år også?

- Vi får se. Det hadde jo vært veldig artig å fullføre rittet. Jeg tror kanskje det hadde gjort en stor forskjell dersom jeg hadde syklet sammen med noen, det er ganske tøft å sykle denne strekningen alene, sier Vilde