* Har bred fotballbakgrunn

* Blir advokat

* Har internasjonal erfaring

Nå kan backen og juss-studenten bli kontinuitetsbærer i Rosenborg også etter at spillerkarrieren er over.

– Jeg har ingen kommentarer rundt dette, sier Dorsin selv om saken.

Men Adresseavisen vet at 33-åringen har blitt kalt inn til jobbintervju av RBK-ledelsen. Og at han er en av dem som allerede har vært inne til samtale.

Nå seiler venstrebacken opp som en av favorittene til å bli Erik Hoftuns etterfølger.

Har intervjuet flere

– Vi har hatt den første intervjurunden med dem vi mener er aktuelle for jobben, sier styreleder Ivar Koteng til Adresseavisen. Sammen med Vegard Heggem og Ola By Rise er med fra styret i arbeidsgruppen som skal finne ny sportslig leder. I tillegg sitter daglig leder Tove Moe Dyrhaug og organisasjonsleder Trond Alstad i denne gruppen.

De har formet ut en arbeidsinstruks, som ser omtrent slik ut:

* Stillingen handler om å jobbe strategisk med å oppfylle klubbens ambisjoner gjennom

* Å sørge for en best mulig spillersammensetning i RBKs a-stall på kort sikt

* Å sørge for en best mulig spillersammensetning i den samme a-stallen over tid

* Å jobbe for at utviklingsavdelingen, SalMarakademiet, utvikler best mulig spillere

* Å forstå en klubb som RBKs ambisjoner og økonomiske forutsetninger.

Koteng vil imidlertid verken snakke navn eller antall kandidater RBK nå sitter igjen med til jobben.

- Nei, det kan jeg ikke si noe om.

Advokat Dorsin

I Dorsin har han uansett en kandidat som kjenner Rosenborg ut og inn. Svensken kom til Trondheim fra franske Strasbourg sommeren 2004, og med unntak av et halvt år i rumenske Cluj (2008) har han vært i RBK. Han er gift med Henriette Brennskag fra Surnadal og paret har to barn.

Dorsin har siden 2011 kombinert fotballen med å studere juss, og er snart ferdig med en mastergrad. De siste årene har han i tillegg hatt en trainee-stilling som advokat.

Dorsin var i mange år RBK-kaptein, og ble i fjor sommer innlemmet i trenerteamet da Kåre Ingebrigtsen overtok. I dag har Dorsin en rolle som bindeledd mellom spillerne og trenerne i klubben.

Internasjonalt har backen 16 landskamper, og var med i Sveriges EM-tropp i 2008. I april tar svensken fatt på sin tolvte sesong i RBK-trøya.

Kombinere med spillerkarriere?

Så er spørsmålet hvilken funksjon Dorsin skal ha i 2015 – om han tilbys jobben. Om han da først tiltrer etter sesongen, og legger opp, eller om han får en dobbeltrolle og eventuell bistand fra for eksempel assistent Erik Hoftun, som har ansvaret for spillerlogistikk i dag. Dorsin har to år igjen av kontrakten med RBK.

Dorsin selv ville ikke være med på noen som helst tankestreif med Adresseavisen rundt framtiden sin etter treningen tirsdag.

Alt Koteng vil si om sportslig leder-jakten, er at de nærmer seg en løsning. Men at klubben ikke vil rekke å ha ting klart til årsmøtet torsdag.

– Vi er inne i en prosess. Og vi er snart ferdig, sier han.