Selv om oppkjøringen til neste sesong ennå ikke er i full gang, har han allerede begynt med det nye treningsopplegget.

– Vi har evaluert sesongen og begynt å tenke litt på hva vi skal ha fokus på neste sesong. Det er å få enda mer lengde på utvalgte turer, forteller trener Stig Rune Kveen til Adresseavisen.

Northug var søndag på plass på Leangen for å delta i den årvisse Trønderjoggen, et gateløp på ti kilometer. VM-kongen fra Falun var lite interessert i å prate med pressen etter innkomst og løp rett ut av målområdet. De siste dagene har det vært massiv oppmerksomhet rundt ham på grunn av striden med skiforbundet, hvor ingenting foreløpig er avklart.

Krydder i treningen

Turbulensen rundt hans landslagsfremtid ser ikke ut til å påvirke ham nevneverdig. Sammen med trener Kveen er han i ferd med å legge slagplanen for neste sesong. Langrennssjef Åge Skinstad har mottatt Northugs ønsker, men ingen vil røpe hva planen hans går ut på.

Den nye treningshverdagen tyder imidlertid på at Northug har alvorlige hensikter i langløp kommende vinter. Slik Adresseavisen forstår det ønsker han å satse på langløp i tillegg til enkelte konkurranser innenfor verdenscupen.

Lange sykkelturer

Allerede i vår har han hatt én stakeøkt på fire timer, en type trening langløpsspesialistene ofte gjennomfører. Kveen poengterer at dette blir som et krydder å regne i treningen. Fortsatt er det langturer i skog og myrterreng som utgjør den viktigste delen.

– Et av punktene vi kommer til å ha fokus på videre er å få god lengde på staketurene, samt utvalgte løpeturer. I tillegg prater vi om å ha sykkelturer, som skal ha en varighet på mellom fire og seks timer.

Fortsatt er ikke planen for neste år spikret.

– Vi har evaluert og planlagt grovt. Vi skal planlegge enda mer de neste dagene, sier Kveen.

– Kan vente til november

Manager Are Sørum Langås var på plass på Leangen og fulgte Northug under løpet søndag, hvor VM-helten måtte finne seg i en plass et stykke ned på resultatlista. Langås er ikke i tvil om at Northug er motivert for en ny sesong, til tross for at den er uten mesterskap.

– Når kroppen fungerer og responderer, så har Petter selv sagt at det er ikke mye som er artigere enn å gå på ski. Når han klarer å finne «mesterskap» i en mesterskapsfri sesong, så tror jeg ikke det er noe problem for ham å motivere seg.

Langås vil ikke si stort om den uavklarte situasjonen med skiforbundet. Lite tyder på at det blir noen snarlig løsning. I fjor ble ikke partene enige før i november. Langås sier at de tåler å vente så lenge også i år.