Tidene forandrer seg. Stabæk var topplaget og RBK hadde bare Hamkam under seg på tabellen. Det er altså ikke mer enn syv år siden styrkeforholdet mellom helgens motstandere var et ganske annet.

«30-årskrisen» var Adresseavisens tittel etter 0-1 på Nadderud. Tittelen speilet den verste sesongstarten siden 1977 - det siste året RBK rykket ned. Den gang vant RBK bare en kamp: 2-0 over Molde i femte serierunde på 19. mai.

Egentlig leverte RBK bra på Nadderud og hadde fortjent poeng, men på grunn av et sløvt øyeblikk fra Kris Stadsgaard glapp poenget. For første gang på 27 bortekamper gikk RBK målløse av banen.

-Jeg tar på meg skylden for målet. Jeg var uoppmerksom i ett sekund, sa Stadsgaard. Spissduoen Daniel Nannskog/Veigar Pall Gunnarsson var dødelig effektive når de fikk sjansen.

Rosenborg hadde vinglet en del under Trond Henriksen den våren. I utgangspunktet skulle de spille 4-4-2 i påvente av Erik Hamréns entre på Lerkendal. Etter å ha kommet skjevt ut forsøkte RBK med 4-3-3 mot Stabæk. Formasjonsskiftet så ut til å ha ønsket virkning. Den ga spillerne noe å tro på og gjenkjennelse i rollene. Marek Sapara fikk en gyllen mulighet til å sende RBK i ledelsen for første gang siden seriepremieren, men Jon Knutsen gjorde en av sesongens beste reaksjonsredninger.

Etter pausen falt RBK tilbake til gamle synder. Det var lavt balltempo og svært få initiativer uten ball.

Trond Henriksen kunne ikke svare på om han ville fortsette med 4-3-3, men han sto på sine verdier: - Det er i motgang man må vise hva man er bygd av.

Noen som husker fortsettelsen? Trond Henriksen klarte å snu trenden før Erik Hamrén overtok. I neste kamp vant RBK 11-0 over Tynset, 4-0 over Lillestrøm og så vant de 2-1 i Molde. Erik Hamrén kom litt skjevt ut ved å bli slått ut av cupen i Kristiansund. Men det gikk bedre med Mr Attityd etter hvert…

Men Stabæk var det ikke noe å gjøre med. De hadde et kanonlag og vant serien med seks poengs margin til Fredrikstad. Offensivt var de fryktinngytende med spillere fra flere verdenshjørner: Somen Tchoyi (Kamerun), Veigar Pall Gunnarsson (Island) Alanzinho (Brasil) og Daniel Nannskog (Sverige). På midtbanen hadde de en kommende Lerkendal-helt; Anthony Annan (Ghana) som fanget opp mange av motstanderens angrep.

Apropos! Stabæk-kampen gikk som 6. serierunde. Seriens toppscorer så langt het Espen Hoff (5 mål) og han spilte da for Lyn - om det er noen som husker den klubben...

RBKs lag med børspoeng: Rune Jarstein 5 - Fredrik Stoor 4, Kris Stadsgaard 4, Alejandro Lago 6, Abdou Razak Traore 3 - Marek Sapara 3, Vadim Demidov 6 (Didier Konan Ya 75. min), Alexander Tettey 4 - Per Ciljan Skjelbred 5, Steffen Iversen 3, Øyvind Storflor 4.