Adresseavisen presenterer i dag en bukett spillere som kan være kandidater for RBK i sommer. Enten på overgang – eller i en låneavtale ut sesongen.

– Vi kan hente midtstopper permanent eller vi kan låne inn. Vi har jobbet en stund med å kartlegge spillere, samtidig som vi hele tiden jobber med vår eksisterende tropp, sier Bjørnebye til Adresseavisen.

Strandberg verdt 70 millioner

Han bekrefter at klubben har en prioritert ønskeliste, og at jakten intensiveres etter at det nå er klart at Strandberg drar 31. juli. Aller helst ville Bjørnebye beholdt Strandberg, som går gratis til russiske Krasnodar og har skrevet en fireårskontrakt verdt 70 millioner kroner.

– Stefan har vært ryddig i kommunikasjonen med oss hele veien. Vi har ingen bred stall, og med Tore (Reginiussen) skadd må vi ha inn en ny stopper, sier Bjørnebye.

– Vi har en liste med 20 navn. Så handler det om å pusle puslespillet best mulig, sier talentspeider Torbjørnsen, som har reist og sett på potensielle midtstoppere en god stund.

LES PÅ PLUSS: Ventet 15 år på Rosenborg

Verken Bjørnebye eller Torbjørnsen vil snakke navn. Men basert på spillere klubben har siklet etter tidligere, på spillere trener Kåre Ingebrigtsen har vært svak for, og tilgjengelighet, har vi satt opp noen navn.

Lista handler videre om hva RBK har råd til. Og også at spilleren er god nok til å gå rett inn på laget i en tøff europa-kvalik, og forstå spillestilen.

– Skal en spiller gå rett inn på laget 1. august ligger det litt i sakens natur at det er lettere å hente fra land som har relativt lik fotballkultur, enn fra andre steder i verden, sier da også Torbjørnsen.

Mye svensk

Her er et knippe midtstoppere:

Pelle Nilsson (32)

Har meget godt betalt i FC København, og har slitt mye benken. Den kombinasjonen kan gjøre at FCK vil la ham gå. RBK har siklet etter ham tidligere, og et lån ut sesongen kan være aktuelt.

Mikael Antonsson (34)

Også i FCK, og en stopper RBK har ønsket tidligere. Godt voksen, men erfaringen kan gjøre ham aktuell for et lån - selv om han ikke har vært lenge i FCK. Har i likhet med Nilsson fått spilletid mye på grunn av Kris Stadsgaards kneskade, ellers slitt benken.

Michael Almebäck (27)

Var i RBK-søkelyset da han var utilpass i belgiske Brugge for noen år siden. Er i dag i Brøndby, men har vært videre utlånt til Esbjerg. Et lån kan være aktuelt for BBK.

Vieux Sané (25)

Var så god for Bodø/Glimt i fjor at Brutter’n klødde i kjøpefingrene. Så spørs det om interessen er like stor nå, ettersom han har prestert svakere. Vil vekk, så en overgang kan være aktuelt.

Jacob Une Larsson (21)

Spiller for Brommapojkarna, som ligger sist på nivå to i Sverige. På prøvespill i RBK i vinter og har U21-landskamper. Dersom han hentes trenger Larsson tid på seg på å bli god nok. Har RBK det?

Simen Wangberg (24)

Kontrakt ut 2016 med Tromsø. Vil nok koste noen kroner, og det stilles spørsmål rundt om han hurtig nok og god nok offensivt. Samtidig har han stengt butikken fullstendig mot både Molde og RBK.

Nicolai Næss (22)

Stabæk-stopper som har vært jevnt god hele sesongen, og som har begynt så smått å bli linket til RBK i sosiale medier. Spørsmålet er prisen på den unge stopperen.

Fredrik Semb Berge (25)

Til Molde fra Brøndby i vår. Benket og ikke i form. Antakelig i tidligste laget, men han har vært ønsket i Trondheim tidligere og kan bli hentet for å få ny start på karrieren – om Molde tillater det.

Vadim Demidov (28)

Et aldri så lite skudd fra hofta, men hvem vet? Var god sist han var i RBK, og er tilbake etter langt skadeavbrekk i Brann. Ikke gammel klasse så langt, men har potensial til å slå tilbake.

Vadim Demidov. Foto: Hommedal, Marit, NTB SCANPIX
Mikael Antonsson. Foto: Frank Augstein, Ap
Nicolai Næss. Foto: Pedersen, Terje, NTB scanpix
Vieux Sané. Foto: Bertinussen, Rune Stoltz, NTB scanpix
Fredrik Semb Berge. Foto: Pedersen, Terje, NTB scanpix
Simen Wangberg. Foto: Bertinussen, Rune Stoltz, NTB scanpix
Michael Almebäck.
Jacob Une Larsson.