Etter diskusjonene rundt hemmelighold av tirsdagens styremøte, vil han sette temaet åpenhet på skistyrets agenda.

Alpint-representanten i skistyret var helt klar i forkant av tirsdagens møte, og han var heller ikke til å rikke da skistyret møttes på Gardermoen tirsdag kveld.

Mens han var på flertallets side i forrige uke, ble Breivik, opprinnelig fra Levanger, denne gang stående i mindretall.

Ikke i tvil

– Jeg er ikke i tvil om at jeg stemte riktig, sier han til Adresseavisen.

Flertallet i Northug-saken bestemte at skistjernen får mulighet til både å fortsette samarbeidet med Coop og representere Norge i verdenscupen kommende sesong. Dette er stikk i strid med vedtaket som ble fattet på våren i fjor, og som Breivik ønsket å holde fast på.

– Flertallet ville ha denne løsningen, men det var ingen som forlot møtet og følte at vi hadde gjort det veldig bra. Det er ingen vinnere i denne saken, sier Breivik.

– Oppfatter du heller ikke Northug som en vinner?

– Det gjenstår å se. Han er uforutsigbar og vi vet ikke hva han velger. Saken er ikke ferdig, den er bare delegert til langrennskomiteen.

– Stor usikkerhet

Det er nå langrennskomiteen som skal gå i forhandlinger med Petter Northug og hans team, med håp om å få på plass en ny landslagsavtale. Fortsatt er det ikke gitt at mannen med fire gull fra Falun-VM faktisk sier ja til en slik avtale, selv om skistyret har strukket seg svært langt.

– Jeg tror det var stor grad av usikkerhet hos flere medlemmer når det gjelder hva som er rekkevidden av dette vedtaket. En av konsekvensene er at langrenn, og dermed hver enkelt gren, har fått et mye større ansvar enn tidligere. Vi i alpint tar det ansvaret, men jeg er mer usikker på hva det betyr for fellesskapet i Norges Skiforbund, sier Breivik.

I tillegg til å åpne for at Northug kan fortsette samarbeidet med Coop, vedtok skiforbundet en full gjennomgang av selve landslagsmodellen. Breivik mener det sterke ønsket fra langrenn, samt skipresident Erik Røstes holdning i saken, var avgjørende for at enkeltmedlemmer i styret snudde fra forrige uke og dermed vippet vedtaket i motsatt retning.

LES KOMMENTAR: «Skistyret ga etter på prinsippene»

Skal diskutere åpenhet

– Det er klart at det er en tungtveiende årsak at langrenn så tydelig vil dette. Det er den desidert største grenen i skiforbundet, og det er de som får stå for dette. Jeg har stor respekt for den gode jobben langrenn har gjort så langt, men det skal sterk rygg til å tåle den medgangen de har hatt. Organisasjonen er blitt så mye større, og dermed også mer utfordrende å lede.

I forkant av tirsdagens styremøte på Gardermoen ønsket ikke kommunikasjonssjef Espen Graff i skiforbundet å opplyse verken om tid eller sted for møtet. Breivik varsler at nettopp temaet åpenhet skal på agendaen i skistyret i etterkant av den vanskelige Northug-saken.

– Når vi skal ha oppstartsmøte til høsten skal vi diskutere det, hvordan vi skal håndtere slike saker. Det jeg sa til resten av skistyret tirsdag er at jeg som frivillig tillitsvalgt ikke drar på hemmelige møter.