– Perioden med for mange utlendinger er heldigvis over, sier Eggen.

RBK er to signeringer unna å «jubilere» med totalt 50 importspillere siden tyskeren Michael Hansen i 1983.

I glemmeboka

Eggen mener at den lista er for lang.

– De aller fleste har jo allerede gått i glemmeboka. De var ikke dominante mens de var her. Forklaringen på at det ble slik, er at det norske markedet ble så opphausset økonomisk. Det gjorde det umulig å kjøpe norske talenter – derfor ble det i overkant, ja for mange utlendinger på Rosenborg, sier han.Les også: Hvem er best?

Går ikke over bekken

Selv om RBK nå har en tyrker på prøvespill og er veldig interesserte i en senegaleser, mener Eggen at klubben har en helt annen tilnærming til spillerjakten enn tidligere.

– Man har fått mer vett og erfaring med det. Jeg er med på en del slike samtaler, og vi er enige om at det er ingen grunn til å gå over bekken etter vann. Se på Søderlund, for eksempel. Du skal lete lenge i utlandet på andre og tredje nivå, hvor vi er nødt til å se, for å finne en som er like god som han, sier Eggen.

– Ja, hva tenker du om at RBK nå har en tyrker på prøvespill?– Jeg har sagt at man må vurdere nøye om man skal hente en slik spiller – og det gjør jo han Kåre og han Erik vet du, sier han.

Importene må spille

Trener Kåre Ingebrigtsen sier rett ut at RBK ikke har råd til å ha utlendinger på benken.

– Dersom vi henter en afrikaner under min tid som trener, må det i hvert fall være en spiller vi kjenner veldig godt. En som for eksempel gjennom spill for et annet lag i eliteserien har vist at han duger. Vi kan ikke ha utlendinger på benken, sier han.

Dermed peker Bruttern på noe av dilemmaet rundt Tomas Malec. Selv om slovaken har vist at han kan gjøre mål, er han Brutterns andrevalg på topp. Det kan bety hjemreise for spissen – selv om prislappen ikke er avskrekkende.

Les også kommentaren: Ordets makt

Annan den beste

Selv om Eggen peker på at mange av spillerne på lista slet med å markere seg på Rosenborg, mener han at mange har gjort en god jobb. Kris Stadsgaard og Marek Sapara er to av spillerne han trekker fram. Men i Eggens øyne er det en liten ghaneser som har vært den viktigste utenlandske spilleren på RBK.

– For meg har Anthony Annan vært den viktigste. Han var dominant, og spilte en avgjørende rolle for seriemesterskapet i 2009 og 2010. Det var veldig synd at han ble skadet under VM i Sør-Afrika, for ellers hadde vi spilt i Mesterligaen det året, sier han – før han understreker at han ikke vurderer de utenlandske spillerne som fortsatt er på Lerkendal «for de er ikke ferdig med karrieren her».

Les også: Demirci trente med Rosenborg: - Selvsagt ønsker jeg kontrakt