Trondheims avtroppende kommunaldirektør Morten Wolden har gjort flere lure valg, men også et par tabber. Det startet med at han utdannet seg i et døende yrke, som typograf. Noe seinere sparket han forbildet Nils Arne Eggen på dør. Som typograf hoppet han raskt over til de skrivende og forsatte en bratt karriere i media og kommunikasjon, før han altså ble idrettsbyråkrat.

Langt verre er det med den stadig gnagende angeren på at han misbrukte «godfoten» for endel år tilbake mens hans ennå trente et ungt lovende lag i hjembygda Orkdal. Ifølge pålitelige kilder skal Eggen på sedvanligvis ha entret garderoben til Woldens unge spillere og fortalt i klare ordelag hvordan laget burde spille. Allerede den gang viste Wolden maktpotensiale da han på trøndersk ba Eggen «ha seg ut». At han seinere har angret på episoden viser respekt og godt lederskap.

TIPS OSS: Har du innspill til vår maktserie? Ta kontakt her

Denne kombinasjonen av sosiale antenner og evnen til å sette grenser, er gull verdt i jobben som rådgiver for et kobbel ulike politiske meninger. Nå var riktignok oppgaven noe lettere ved at kommunen omsider hadde sett forfallet i idrettsbyen Trondheim. Det var nok å ta tak i, men samtidig lå det store muligheter i idrettsmiljøene. De grep Wolden begjærlig. Han har systematisk koblet alle gode krefter i byen og utenfor mot felles mål. Han har vært synlig i media, men aldri tatt glansen fra de som har sittet med den formelle makten. Slik opptrer lure byråkrater.

For det er som byråkrat Wolden trives best. Han mener han får gjort mer i de mange mer eller mindre uformelle møtene enn som beslutningstaker i de politiske fora. Med ett bein i alle leire, både politisk, innenfor idretten og næringslivet, er han en god sparringspartner og rådgiver for ordfører og andre. Han ser heller ingen grunn til å gå veldig langt over bekken når han snart skifter beite.

Wolden sto lenge på maktens øverste pall. Men av omstendigheter vi snart skal komme tilbake til, ble han denne gang slått på målstreken.