–20 millioner i dagens marked er samme type overgang som de 40 millionene Rennes ga for Tettey i 2009. Den gangen ble det sett på som en fantastisk transfer.

Det sier fotballagent Stig Lillejord.

Verdien på 21-årige Selnæs kommer ikke til å vokse seg større enn 20 millioner, om kjennerne av overgangsmarkedet får rett.

I sin tidligere rolle som sportsdirektør i Fredrikstad var Joacim Jonsson stadig involvert i kjøp og salg, og han gjennomførte mange handler også med klubber utenfor Norges grenser.

Jonsson følger nå norsk fotball tett som ekspert hos CMore, og han mener 20 millioner er et svært så godt bud. Det var NRK som sist uke meldte at Rosenborg hadde mottatt et bud av den størrelsen.

–Jeg kan ikke forstå at de kan få mer for ham. Han har vært god, for all del. Men dette handler om at norsk fotball ikke har en enorm status ute i Europa nå, sier Jonsson.

Får neppe mer

– Om Selnæs stiger mye over 20 millioner, så vil det overraske meg. Det er veldig begrenset hva det kan stige nå, fortsetter Jonsson.

Fotballagent Stig Lillejord støtter Jonsson i at 20 millioner er en sum det nesten ikke går an å takke nei til.

–Hvis RBK får et bud på Ole Selnæs på 20 millioner bør klubben selge ham så fort den kan. Spesielt hvis det er «sikre» penger, altså ikke penger som er avhengig av antall spilte kamper og så videre, sier Lillejord og understreker at det må være snakk om riktig klubb også for Selnæs’ del.

–20 millioner i dagens marked er samme type overgang som de 40 millionene Rennes ga for Tettey i 2009. Den gangen ble det sett på som en fantastisk transfer, poengterer agenten.

Konkurrerer medgratis spillere

Om markedet er villig til å bruke et tosifret antall millioner på noen av de andre Rosenborg-spillerne, er Lillejord mer usikker på, uten at han vil spekulere i enkeltspillere.

–Det flyter veldig mange spillere med god erfaring som er tilgjengelig på fri overganger. Ytterst få norske spillere kommer til å bli solgt for betydelige beløp. Og om noen blir det, er det gjerne spillere under 23, mener Lillejord.

Han viser til at en spiller som Mohammed «Moa» Abdellaoue – som han selv er agent for – nå kan gå gratis til en ny klubb. Han er riktignok snart 30 år, men altså gratis – og med 30 mål i Bundesliga på CV-en.

Helland nest mest verdt

– Det er slike spillere man konkurrerer med. Da får man ikke de store summene for en spiller som Alexander Søderlund på snart 28 år. Det handler ikke om hvorvidt Søderlund har vært god eller ikke, men hva han konkurrerer med, sier Lillejord.

Jonsson er enig.

–Klubbene leker ikke butikk ute i Europa heller. Man kan mene at Jonas Svensson er bedre enn Cristian Gamboa, og det kan være riktig. Men Gamboa hadde overbevist i VM da han ble solgt for 20 millioner kroner, mens Svensson er bak Tom Høgli i landslagskøen. Sånt må med i betraktningen, fremhever Jonsson.

Helt tørt er det imidlertid ikke. Både for Søderlund, Svensson og Mike Jensen kan Rosenborg få omtrent én million euro, tror Jonsson.

Og han mener Pål André Helland er i sjiktet over de tre andre.

–Helland burde være interessant. Han er den jeg ville gitt nest høyest verdi. Så er det Mike Jensen, deretter Jonas Svensson, sier Jonsson.

Også Lillejord mener Helland stikker seg ut.

–Han har noen ekstreme ferdigheter, sier Lillejord.