– Å spille borte mot Chelsea, Arsenal, Manchester City. På de stadionene. Mot de lagene. Det blir helt syke kamper.

Det sier Alexander Tettey til Adresseavisen, dagen etter Norwichs 1-3-smell for Crystal Palace.

29-åringen er fortsatt skuffet over den tøffe sesongåpningen. Og er også skuffet over å ha blitt tatt av banen etter 54 minutter, fordi Norwich havnet under 0–2 og måtte gjøre endringer for å jage scoring. Men aller mest er han strålende fornøyd med å være tilbake i fotballens kanskje mest attraktive liga.

– Det er noe med hele Premier League. Med medietrykket fra hele verden. Med rammen rundt kampene. Motstanderne. Det er rett og slett fantastisk artig, sier han – som var med på å rykke opp via playoff-finale på Wembley i vår.

– Det var jo drømmen, det: Å komme tilbake til Premier League, sier Tettey.

Slutt på «kick-and-run»

Lørdag spilte han blant annet mot profilen Yohan Cabaye, som også ble matchvinner på overtid. De neste ukene står verdensstjernene i tur og orden, og Tettey nyter så stor tillit av manager Alex Neil, at han etter alt å dømme starter sentralt på midtbanen de aller fleste kampene.

Den tidligere RBK-spilleren merker godt nivåforskjellen fra Championship.

– Der var en del av lagene fortsatt lojale til «kick – and – run»- fotballen. De dunket ballen opp mot et par svære spisser, og tok det derfra. I Premier League er lagene mye mer spillende. Til og med Stoke holder jo ballen langs bakken. Og nivået blir bare tøffere og tøffere. Det brukes enorme pengesummer på å ruste opp klubbene, sier Tettey – som er forberedt på en knallhard sesong.

– Media spår jo oss nyopprykkede rett ned igjen. Men det er jo slik at alle kampene her er beintøffe. Jeg mener vi har kvaliteter nok til å klare oss fint, så får vi se, forteller han.

Skjerm foran forsvaret

En av de kvalitetene er altså Tettey selv. Men – som sist han spilte i Premier League – handler det om å dekke rom, og hindre motstanderen.

– Jeg skal stort sett holde meg på rett side av ballen, ja. Men det er en rolle jeg er innforstått med, og som jeg etter hvert kjenner godt. Det er mange gode motspillere i denne ligaen, smiler Tettey.