En etter en har profilene på årets RBK-lag blitt koblet til utenlandske klubber, og tirsdag skrev Adresseavisen at russiske Krylia byr ni mill for Jørgen Skjelvik.

Les også: Benket i vår - nå er Skjelvik brennhet

Det har også tikket inn konkrete bud på Alexander Søderlund og Ole Selnæs, og spillere som Pål André Helland og Mike Jensen er også brennhete.

Tror ikke på salg

Så langt har imidlertid kun Stefan Strandberg, som ønsket det selv, og backupspiller Riku Riski forlatt Lerkendal.

Les også: Nå har Riski skrevet under for den svenske serielederen

Fortsatt er det travle dager for Stig Inge Bjørnebye, men den sportslige lederen tror ikke på spillersalg før sommerens overgangsvindu stenger 31. august.

– Jeg tror ikke det skjer. Det ser ikke sånn ut nå, i hvert fall.

– Det kan i hvert fall ikke skyldes manglende interesse. Hvorfor tror du ingen blir solgt?

– Budene er for dårlige. I tillegg må tilbudene som kommer veies opp mot vår sportslige utvikling. Vi er ikke et loppemarked for klubber som er større enn oss, sier Bjørnebye – men presiserer samtidig at RBK skal fortsette å være en selgende klubb.

Én million euro ikke nok

Etter det Adresseavisen forstår, ansees nimillionersbudet på Jørgen Skjelvik som alt for lavt til i det hele tatt å bli vurdert seriøst. Denne sommeren virker ingen av lagets sentrale spillere å være til salgs for summer i størrelsesorden én million euro.

– Det er viktig for RBK å være attraktive, og vi må være profesjonelle tilbake til de klubbene som henvender seg til oss. Vi håndterer alt ryddig, selv om ingen av budene som har kommet inn så langt har vært akseptable, sier den sportslige lederen.

Les også: RBK åpner for å slippe Gamst

Vil ikke selge bort gullet

Rosenborg henger fortsatt med på tre fronter, og er inne i en kritisk fase av sesongen. Salg som kan svekke laget sitter derfor ekstra langt inne.

– Vi er midt i et prosjekt som vi har jobbet hardt med ganske lenge. Nå er vi i en gunstig posisjon i forhold til ligatittelen, deltagelse i Europa, og cupen. Det er viktig å ha mest mulig ro og kontinuitet for å kunne gjenskape gode prestasjoner. Vi vil ikke selge oss bort fra posisjonen vi er i nå, sier han.

RBK-troppen er såpass tynn at ved et eventuelt spillersalg nå, skal en ny spiller inn. Det er i seg selv et hinder. Om ti dager har ikke RBK lenger anledning til å handle spillere.

– Det begynner å bli en vanskelig case. Dessuten tror jeg ikke at attraktiviteten går ned. Vi kan få bedre tilbud i det neste overgangsvinduet, sier RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug.

Les også: «Søder»: - Skal veldig mye til for at jeg drar i sommer

Budsjettmålet innen rekkevidde

Så langt har Rosenborg kun fått inn fire av de tolv millionene klubben har budsjettert med i spillersalg. Men billettinntekter langt utover det som var regnet med, gjør at den daglige lederen likevel er rolig.

– Vi er ikke i en situasjon hvor vi er nødt til å selge. Vi ligger an til å nå det totale budsjettet likevel, sier hun.