Her «angriper» frustrerte Steaua-spillere dommeren etter å ha tapt for Astra for ti dager siden. Men problemene i den tidligere storklubben stikker dypere enn sårhet over et pinlig serietap.

– Vi må være skjerpet; Steaua har gode enkeltspillere, med bra hurtighet og teknikk. Samtidig har de vært gjennom en tyngre periode, både når det gjelder prestasjoner og resultater, sier Erik Hoftun til Adresseavisen.

– På sitt beste er Steaua gode, på sitt svakeste er de slettes ikke gode. Vi må spille opp mot det vi kan, men kan absolutt ta oss videre, sier Trond Henriksen.

Les også: Northug-saken kan havne i skistyret på nytt

Les også: Steaua- RBK går på TV

Sett dem hjemme og borte

12. august satt assistenttrener Hoftun ringside da Steaua røk 0-2 borte for Astra. Tre dager senere var toppspillerutvikler Henriksen på tribunen i 1-1-kampen hjemme mot Targu Mures. Etter syv serierunder er Steaua nummer seks i serien, og har også røket ut av mesterligakvalifiseringen for Dinamo Zagreb.

– I kampen jeg så styrte Steaua hele 1. omgang, og tok også ledelsen. Men laget klappet noe sammen da Targu Mures utliknet. Steaua er litt som Debrecen (som RBK slo ut). De kommer i angrep med mye folk, men gir også bort en del rom. De er sårbare om de får brudd i mot seg, som har vært litt av vår spisskompetanse. Jeg mener det er gunstig å møte Steaua nå, fortsetter Henriksen.

Nytt emblem

Da tenker nok Henriksen også på den turbulente tida Steaua som klubb er inne i. Laget fra Bucuresti er regjerende seriemestre, men har mistet omtrent hele laget - flere av dem til større ligaer, og erstattet dem med hjemlige spillere.

I fjor ble det også endelig vedtatt at samarbeidet klubben har hatt med det rumenske militæret skulle oppheves. Forsvarsdepartementet mislikte at tidligere fotballpresident George Becali kom inn som Steaua-eier, og trakk seg ut. Dermed måtte klubben en periode spille med teip over klubbemblemet.

Les også: Derfor gikk ikke Konradsen til Bastia

Les også: Spillerne ønsket ikke Nilsen

Rolig på stadion

Nå er nytt emblem på plass, men det er ikke eier Becali. Han sitter i fengsel, dømt for maktmisbruk. Dit havnet også administrerende direktør Mihai Stoica av samme grunn. Det hjelper heller ikke på klubbens rennomé at manager Mirel Radoi har påført klubben en bot på 50 000 euro, fordi han ikke har tatt de trenerkursene som kreves. Det gjør at han ikke lenger får lede laget i kamp – heller ikke mot RBK.

Radoi var for øvrig på banen sist RBK møtte Steaua, i mesterligakvalifiseringen i 2005. Da vant RBK, noe både Hoftun og Henriksen er sterke i troen på at kan skje også nå. For heller ikke på ærverdige Arena Nationala, som kan ta imot 55 000 tilskuere, er verden som den en gang var.

– Det var definitivt ikke noe kok på stadion. Det var kanskje opp mot 7.000 tilskuere, som var raske med å pipe mot eget lag da baklengsmålet kom, informerer Henriksen.

Men: Det er likevel liten tvil om at det er interesse for Steaua:

– Etter kampen ble jeg omringet av ti-tolv rumenske fotballjournalister. De ville vite alt om Rosenborg, sier Erik Hoftun – om bortekampen han så mot Astra.

– Men jeg var selvsagt forsiktig med hva jeg svarte dem, smiler han.

Den gang da: Thorstein Helstad og RBK slo ut Steaua i 2005. Her i duell med suspendert Steaua-manager Mirel Radoi. Foto: NTB Scanpix Foto: Kallestad, Gorm, NTB scanpix