– Vi har et krystallklart ønske om at han fortsetter, sier Ranheims sportslige leder Stig Winsnes.

- Avtalen med Ola strekker seg ut sesongen, noe som i prinsippet vil si 1. november, eller som i praksis kan bli forlenget dersom det blir eliteseriekvalik. I tillegg har vi en avtale om å snakke om et eventuelt neste år, i løpet av september, sier Winsnes.

- Det er ingen tvil om at dere ønsker ham videre?

- Veldig klart. Han har gjort en veldig god jobb i klubben, slik som andre trenere som har vært her. Han har fått det til å stemme og har en veldig godt likt i miljøet her. Det gjelder både sportslig og ellers. Det er et ønske fra oss om å forlenge. Krystallklart, sier Winsnes.

Ola By: – Smigrende

Det er ord dagens hovedtrener finner smigrende. Men han presiserer at han ikke har tenkt tanken om veien videre på det nåværende tidspunkt.

- Utgangspunktet da jeg kom i juni var at jeg kun skulle være her ut året. Da jeg begynte hadde jeg to mål. Det ene var at Ranheim skulle berge plassen, det andre handlet om å tydeliggjøre en spillestil. Foreløpig er det for tidlig for meg å si noe om neste sesong, sier Ola By Rise og fortsetter:

- Det at jeg kun tok på meg oppgaven kun for denne sesongen var bevisst. Da kunne jeg ta permisjon ut året fra jobben min. Da kunne jeg kjenne litt på hvordan jeg har opplevd det med tanke på klubb og spillergruppe. Så har jeg sagt at vi skal ta en nærmere runde i september for å vurdere veien videre. Men vi er fortsatt i august ennå, sier By Rise.

Les mer: Slik har Ola By snudd Ranheim-skuta (krever innlogging)

Angrer ikke et sekund

- Du sier du måtte kjenne på det. Hvordan har det vært å være tilbake som klubbtrener, elleve år etter tiden i Rosenborg?

- Det har vært en fantastisk periode for min del med en flott spillergruppe som har levert gode prestasjoner. Det er en gjeng med fine holdninger. Selv om det blir mye mer daglig fotballjobbing på landslaget enn folk tror, har det vært givende for meg å komme til klubbfotballen og Ranheim. Uansett hvordan veien blir videre, kommer jeg ikke til å angre et sekund på at jeg tok denne muligheten, sier 54-åringen.

Veivalg

Den tidligere toppkeeperen ønsker ikke å gå detaljert inn på hva som skal være med i potten når han skal vurdere fremtiden i Ranheim.

- Det her går ikke på noe annet enn at jeg har sagt at skal vente, men når det kommer spørsmål om hvordan det har vært foreløpig, svarer jeg at det er flott å være tilbake på feltet igjen. Jeg er veldig trygg på måten å spille fotball på og trygg på spillestil. Det er alltid en spennende utfordring å formidle det til spillere, sier By Rise og fortsetter:

- Jeg skjønner at spørsmålene kommer, men jeg har ikke konkludert. Jeg klarer ikke å forskuttere noe konklusjon eller for mye av hva jeg tenker på. Det blir for tidlig. Men jeg skal gå noen runder med meg selv. Det handler om å se på ulike ting der. Per i dag har jeg en arbeidsgiver som står og venter 1. november. Dette handler om veivalg for min del, sier han.

Les mer: Blir Ranheim-spiller Mads Reginiussen snytt for årets mål her?

Trygg på å finne en løsning

Som ikke har drøftet veien videre med arbeidsgiveren Avantas, der han har fem måneders permisjon fra jobben innenfor organisasjonsutvikling. By Rise er klar på at arbeidsgiveren ikke vil sette seg på bakbena, dersom han bestemmer seg for å fortsette i Ranheim. Dermed kan det ende i en løsning der 54-åringen enten forlenger permisjonen eller slutter i den sivile jobben, for å ta over Ranheim permanent.

- Det er ikke sånn at jeg har en ond arbeidsgiver med en øks over nakken min. Dette handler først og fremst om en helhetsvurdering fra min side. Jeg er veldig glad for at jeg tok denne utfordringen, så får vi se hva vi gjør. Om det blir det ene eller det andre, eller det tredje. Jeg er trygg på at vi finner en god løsning uansett hva jeg bestemmer meg for. Dette handler om veivalg, gjentar By Rise.

Les mer: Ola By har fått seg ny jobb

Les mer: Ola By Rise blir ny Ranheim-trener