– Kolstad møtte et typisk eliteserielag. Det virket som de hadde for høye skuldre og var litt for imponert over motstanderne. Dette var for flere av spillerne deres første eliteseriekamp. Det var ikke mange som var på sitt beste, dessverre, sier Tomac, som er en av landslagssjef Christian Berges fremste støttespillere – og gjør en større kartleggingsjobb for både herre- og rekruttlandslaget.

Har øye for flere Kolstad-spillere

På det øverste ungdomsnivå har flere av Kolstad-spillerne figurert med både Mishels Liaba, Ole Henrik Øverby og Lasse Balstad på laget som spilte junior-VM i Brasil i sommer. Det er spillere som Tomac og landslagsledelsen holder et ekstra øye med, i tillegg til en spiller som Adrian Aalberg.

– Det er veldig mange spillere som er lovende på Kolstad, så det skal bli spennende å se hvordan de takler eliteserien, sier Tomac.

Som neppe kunne la seg nevneverdig imponere i går kveld, der de fleste Kolstad-spillerne ble offer for et kollektiv som ikke fungerte. Men én spiller utmerket seg.

– Mishels (Liaba) var ganske god i junior-VM og viser at han kan fortsette i den retningen. Det er veldig gøy å se. Det er mange interessante spillere på dette laget, men de må bare fortsette. Spillerne må ikke bli for skuffet over prestasjonen. Halden er et godt lag, sier Tomac.

Kolstad-kaptein Kristoffer Østmo var naturlig nok skuffet etter 13-målstapet, men mener både han og resten av det unge laget ikke trenger å grave seg ned, tross brutale sifre i premieren.

– Det er aldri artig å tape. Likevel føler jeg ikke det er så langt unna. Men vi ble rett og slett tatt på områdene vi selv skal være gode på. De tok oss på ankomstkontringene, sier Østmo.

Han utelukket ikke høye skuldre for et Kolstad-lag som ikke klarte å videreføre fjorårets suksessoppskrift i 1. divisjon.

– Vi pleier som regel å være gode i forsvar og ankomstfasen, noe det ble lite av. Det er ikke nivåforskjellen vi ble tatt på. Det kan fort være høye skuldre, men i så fall må vi senke dem til neste kamp. Vi har vist tidligere år at vi kan slå gode eliteserielag og har hatt gode treningskamper i sommer. Nå er premieren unnagjort, da regner jeg med at ingen har høye skuldre neste gang, sier Østmo.

Og neste gang er mot Elverum, fjorårets sluttspillmester og en av årets fremste gullfavoritter. Med tidligere Kolstad-spiller Steffen Stegavik i spissen.

Fikk juling: Lasse Balstad og Kolstad fikk juling av Halden i serieåpningen i eliteserien. Nykommerne fra Kolstad må opp flere hakk hvis de skal nå målet om å etablere seg i den øverste divisjonen. Foto: Morten Antonsen
Kaptein: Kristoffer H. Østmo fikk kjenne hvor nivået i eliteserien ligger. I møtet med Halden var Kolstad sjanseløse på seier. Foto: Morten Antonsen