44-åringen har som mål om å delta i veteran-VM, som arrangeres i mars neste år. Det håpet har fått seg et kraftig skudd for baugen. De første comebackhoppene i juli gikk som planlagt, men i slutten av august gikk det skikkelig ille i Granåsen.

- Jeg hadde med meg broren min og fikk klarsignal fra bakkeansvarlig om at jeg bare kunne hoppe, etter at vi hadde satt på vannanlegget. Men det vi ikke fikk med oss var at det var feil på en diser, slik at bakken ikke ble tilstrekkelig vannet. Det sørget for at det ble full stopp da jeg landet i over 70 kilometer i timen, sier Bakkli.

Slått bakover

Ifølge hoppentusiasten fortsatte ferden i én meter, før motstanden i unnarennet gjorde at han falt på ryggen i 38-metersbakken.

- Jeg prøvde å sette meg ned på knærne, men summen av fart, motstand og mine ekstra kilo gjorde at jeg smalt bakover. Det gjorde heldigvis at jeg kun brakk en ryggvirvel, legen etterpå at jeg var heldig som ikke fikk en alvorlig skade, sier Bakkli, som fikk pusten slått av seg etter det voldsomme sammenstøtet.

- Det første jeg tenkte var å få igjen lufta, så ble jeg ganske forbanna over et anlegg som ikke fungerte. Men tankene gikk raskt tilbake til fallet for 25 år siden, sier Bakkli.

Les også: Slik skal Trondheim vinne kampen om VM (krever innlogging)

Hodeskade

Og tenker fallet i Granåsen like før junior-NM i 1990. Bagen var pakket og lå klar på sletta, men Bakkli skulle ta noen siste hopp før avreise. Da treneren ba unggutten om å hoppe fra to avsatser lavere enn vanlig, prøvde 16-åringen å kompensere med å ta i litt ekstra.

- Jeg husker ikke noe før jeg lå i sykesenga, men ble fortalt at jeg ble altfor ivrig i satsen, noe som gjorde at skiene kom imot meg og jeg tippet rundt. Det endte med at jeg havnet rett på trynet. Da mamma og pappa kom hjem den kvelden, sto bagen min på trappa. Da skjønte de at noe var galt, sier Bakkli.

Som beskriver skadene som et «maltraktert» ansikt og en kraftig hjernerystelse.

- Jeg prøvde å gjøre comeback noen måneder senere, men et nytt fall gjorde at pappa sa det var nok. Det var til det beste, jeg hadde fått skrekken, sier Bakkli.

Les også: Hopptalent etter etterlengtet operasjon: - Jeg skal komme sterkere tilbake

Gir ikke opp

Som i år bestemte seg for å gjøre et aldri så lite comeback i anledning veteran-VM i Knyken, som arrangeres om et halvt år.

- Jeg fikk ikke avsluttet karrieren slik jeg ønsket. Da jeg så bildene av Knyken fikk jeg kjempelyst til å sette et verdig punktum for hoppkarrieren, sier mannen fra Sjetnemarka.

Og bedyrer at han ikke lar seg knekke av en ødelagt ryggvirvel.

- Det blir seks til åtte uker uten aktivitet, før jeg starter treningen. Etter dette kommer jeg ikke til å hoppe før det kommer snø. Men jeg skal ha fokus på kosthold og skal ut hver eneste dag. Jeg er 15 kilo for tung, noe som ikke er helt heldig når man skal prøve på å fly.

- Ellers som legen min sier: Jeg er ikke for tjukk, jeg er for kort, flirer han.

Les også: Moan og Bardal gjør som Bjørgen

Les også: Anders Bardal etter å ha lagt opp: - Det føles vemodig, men riktig

Hardt skadet: Slik så Odd Harry Bakkli ut etter fallet for 25 år siden. Foto: Privat