Etter å ha fått juling mot Halden og Elverum, var det en heltent utgave av Kolstad som tok imot Bækkelaget onsdag kveld.

Med sine 35 år er Goran Rajkovic veteranen på det unge Kolstad-laget, selv med mange baklengs i seriestarten, var han aldri i tvil om at det ville snu.

–Vi trener godt og hardt. Jobben min er å hjelpe guttene, og i dag fikk jeg hjelp fra et bra forsvar, sa Rajkovic etter å ha blitt kåret til banens beste.

Fikk ikke fulgt planen

I likhet med lagkameratene og trener Stian Gomo var han litt skuffet over ikke å ha sikret seg full pott, men samtidig lettet over at de ikke gikk på et tap. I en tett og jevnspilt kamp lyste tavla 22-22 ved fulltid. Dermed var det første eliteseriepoenget til klubben et faktum. Og det gikk et lettelsens sukk gjennom hallen blant hjemmepublikummet da Rajkovic reddet det siste skuddet fra Bækkelaget i sluttsekundene.

–Planen var at jeg skulle redde og sende en langpasning til Kristoffer Østmo som skulle kontre inn seiersmålet. Dessverre hadde vi ikke nok tid, fastslo målvakten.

Fra sin plass mellom stengene så han at noen enkle Kolstad-feil i angrep ga Bækkelaget mulighet til å komme inn i kampen etter at Kolstad hadde jobbet seg til en fortjent tremålsledelse knapt halvveis ut i andreomgangen.

–Vi har et ungt lag med lite rutine i angrep. Vi blir litt usikre, men dette er en god skole for dem, oppsummerte oppgjørets keeperkjempe.

Har angrepsambisjoner

En annen som gjorde seg godt synlig i Kolstad-trøya mot Bækkelaget var Lasse Balstad. Før sesongen beskrevet som en forsvarsdirigent av trener Gomo, uten en sentral rolle i angrepet, men med et mål om å bli en toveisspiller på sikt. Men mot Elverum tok Balstad tak offensivt, og mot Bækkelaget fikk han tillit i angrep fra start.

–Ligger du foran tidsskjemaet til å bli en toveisspiller?

–Jeg har en ambisjon om å spille i angrep. Jeg skal tørre å være sjef i angrep også, sier Kolstads kjempe i midtforsvaret som i går også tok ansvar framover.

Han beskriver seg som en angrepsspiller der styrken er finter og skudd fra halvdistanse.

–Men jeg jobber for å få et bredere spekter, sier han.

I dopingkontroll

Mot Bækkelaget scoret han tre mål, og viste overblikk i etablert angrep ved å servere strekspiller Petur Palsson innspill. I ankomsten ble Kolstad mye giftigere med en målfarlig Balstad, i tillegg til at de nøt godt av forsvarskapasiteten hans i returjobbingen.

–Det stemte bra i dag, sa han i garderoben etterpå. Der ble det ingen seiersdans, men hans første dopingkontroll i stedet. Og mens dopingkontrollen ventet på de nødvendige dråpene, var det god tid til å reflektere over det første eliteseriepoenget til klubben.

–Vi viser stor framgang i spillet vårt. Vi spilte mer rutinert og vi gjorde færre tekniske feil. Vi fulgte kampplanen, og vi tar med oss mye som vi kan lære av til neste kamp, sier Lasse Balstad.

LES KAMPREFERAT HER