Klimaduell: Hvem har skylda for at utslippene øker i Trondheim?

De har teppebombet Adresseavisens debattspalter med innlegg om utslipp i Trondheim. Hør duellen mellom Peder Egseth (H) og Ottar Michelsen (SV) på Midtnorsk debatt.

  Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

Ferske tall fra Miljødirektoratet viser at klimagassutslippene i Trondheim økte med 10 prosent i årene 2015 til 2018. I den samme perioden gikk de nasjonale utslippene ned med fire prosent. Dette førte til en ordkrig mellom Høyre og SV i Adresseavisens spalter. Torsdag møttes de til duell, hør hele debatten her:LES BAKGRUNN: Klimasmell for Trondheim - utslippene øker

Peder Egseth, politisk rådgiver for statsminister Erna Solberg, anklager det rødgrønne flertallet i Trondheim for å være mer opptatt av festtaler enn av handling. Bystyremedlem Ottar Michelsen i SV ba Egseth se seg selv i speilet, en stor del av utslippsøkningene i Trondheim er statens ansvar, hevdet han.

Midtnorsk debatt brakte de to kamphanene sammen til klimaduell. Hva har sviktet i Trondheim? Hvem har ansvaret? Hva hjelper det å skylde på hverandre? Og, ikke minst - hva er det egentlig som skiller venstre- og høyresiden i klimapolitikken?

Følg Adresseavisen Midtnorsk debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

HØR HELE DEBATTEN HER:


På forsiden nå