Ja, du ser rett - denne innsjøen er helt rosa

Ingen vet helt hvorfor det sånn.

009813-786-MM2LmjLDz0.jpg 

Saken oppdateres.

Det er alltid fascinerende når naturen viser seg fra en helt overraskende side. De rosa innsjøene i verden må sies å falle under den kategorien.

Alger og bakterier

Hvorfor slike rosa innsjøer oppstår er det ingen som har noe godt svar på. Forskere spekulerer i om fargen kan komme fra et fargestoffskapt av bakterier som lever i saltskorpene i innsjøen. Det hevdes også at algen Dunaliella salina forårsaker den rosa fargen.

Lake Hillier ligger i naturreservatet Recherche Archipelago på Middle Island i Western Australia. Vannet her er helt rosa, og fargen endrer seg ikke selv om du for eksempel fyller en flaske eller et glass med det.

Innsjøen dateres tilbake 1802, da oppdageren Matthew Flinders skal ha vært den første til å oppdage den bemerkelsesverdige innsjøen. Han beskriver synet da han klatret opp på Middle Islands høyeste topp og så inn den rosa innsjøen i sin dagbok.

Lake Hillier, som er cirka 600 meter lang, ligger nær havet, men midt i et stort og frodig grøntareal. Tett skog med eukalyptustrær og busker omringer innsjøen, mens en kritthvit sandstrand skiller den fra Sørishavet.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

009813-786-MM2LmjLDz0.jpg 

Flere rosa innsjøer

I Australia finnes det flere rosa innsjøer, blant dem Quairading Pink Lake, Halite Lake i nasjonalparken Coorong, Hutt Lagoon og Pink Lake.

Det eksisterer ikke mange rosa innsjøer, men noen finnes det verden rundt: Lake Retba i Senegal, Salina de Torrevieja i Spania, Dusty Rose Lake i Canada og Masazirgol Lake i Aserbajdsjan.

Og hvis du lurer — det går fint an å bade i det rosa vannet, det er bare veldig salt.

riks000692748-M_7vatdTnq.jpg 

riks000692749-PPCfONfK9T.jpg 

Kilder: Tourism Western Australia,Australia.com og Wikipedia.

Les også:

Her er sommerens parknyheter

Verdens mest upålitelige flyavgang?

Her spiser han levende blekksprut

På forsiden nå