Nye bilder av den kinesiske mur opprører

Kinesere reagerer på at deler av Den kinesiske mur er blitt sementert til det ugjenkjennelige.

MUREN: Deler av den kinesiske mur ble restaurert i 2014 - nå kommer reaksjonene.   Foto: Sofiaworld/Shutterstock,NTB scanpix

Saken oppdateres.

Kinesiske nettbrukere er i harnisk over at et av deres nasjonalsymboler har fått en ansiktsløftning.

Bakgrunnen er en nye bilder som har dukket opp på nettet av lengre stykke av muren som er blitt dekket av sement. Delen av muren det er snakk om, er ikke åpen for publikum – selv om den nå ser ut som en gang— og sykkelvei.

Restaureringsarbeidet ble utført i 2014, men det er først nå at resultatet har kommet i søkelyset. På Weibo (Kinas versjon av Twitter) deler nå folk sin vrede – og sarkasme.

«Bra Venus de Milo ikke er i Kina. Da ville hun fått en ny arm», skriver en bruker.

Omfattende arbeid

Restaureringen har skjedd på en seksjon av muren som trengte omfattende reparasjoner. Seksjonen er 700 år gammel og ligger på grensen mellom provinsene Liaoning og Heibei, skriverCNN.

Fått med deg disse reglene?

IfølgeHong Kong Free Pressføler lokale myndigheter ansvarlig for bevaring av kulturminner at kritikken er urettferdig. De mener det blir feil å si at «den villeste og vakreste delen av Den kinesiske mur har blitt sementert», og kritiserer nettbrukere for ikke å forstå seg på hvordan restaurering gjøres.

Over 8000 kilometer

IfølgeWikipediaer Den kinesiske mur — etter nye målinger - et 8851,8 km langt forsvarsverk bygget av både jord og stein.

I 2005 innledet kinesiske myndigheter et ti år langt prosjekt for restaurering og bevaring av muren. Kartleggingen som nå er gjennomført, skal gi pålitelige opplysninger som kan legges til grunn for dette arbeidet.

Lyst på reiseinspirasjon? Sjekk disse sakene:

På forsiden nå