Turister bes respektere sørgeperioden i Thailand

Nordmenn og andre som skal reise til det sørasiatiske ferieparadiset, bes vise thailenderne respekt i sørgetiden etter kongens død.

SORG: Sørgeperioden for kongen skal vare et helt år.   Foto: JORGE SILVA

Saken oppdateres.

Kong Bhumibol døde torsdag, 88 år gammel, etter 70 år på tronen.Alle former for underholdning tones ned i 30 dager, og landet går inn i en sørgeperiode som skal vare i et helt år. Med landesorgen følger blant annet et forbud mot underholdning på TV.

Norges ambassade i Bangkok holdt stengt fredag, og ber nordmenn i landet om å respektere sørgeperioden.

— Nordmenn som befinner seg i Thailand, eller som planlegger å reise dit, bes respektere sørgeperioden og sette seg inn i og følge myndighetenes råd og anvisninger for sørgeperioden, skriver ambassaden på sine nettsider.

Norske reiseoperatører opplyser at de følger nøye med på situasjonen.

— Vi er i kontakt med UD og ber våre gjester om å følge UDs råd om å respektere sørgeperioden og ellers følge myndighetenes råd og anvisninger, sier PR- og kommunikasjonsansvarlig hos Apollo, Beatriz Rivera, til NTB.

Vis omhu og sosial intelligens

Apollo har rundt 50 norske turister i Thailand nå, men tallet vil øke nærmere jul. De fleste nordmenn reiser til Thailand i januar og februar.

Selv om det er sørgeperiode i et land der majestetsfornærmelser kan gi opp mot 15 års fengselsstraff, er det trolig ikke nødvendig å vise større aktsomhet enn man allerede er oppfordret til å gjøre.

— Dette er en veldig sørgelig tid for thailenderne, og jeg tror at nordmenn ville forventet respekt fra thailendere i Norge hvis det samme hadde skjedd her. Jeg tror ikke dette påvirker situasjonen for turister i veldig stor grad, men omhu og sosial intelligens viser norske turister nok uansett, sier Beatriz Rivera.

Forberedt på henvendelser

Star Tour har ingen turer i Thailand nå, men sender sesongens første norske turister til landet i slutten av oktober.

— Vi har ikke fått mange henvendelser fra folk som skal reise, men er forberedt på å få det. Da er vårt svar at alt er som vanlig. Skulle noe skje som påvirker våre gjester, så blir de informert om det, sier Nora Aspengren, kommunikasjonsansvarlig i Star Tour, til NTB.

— Vi må selvfølgelig respektere forholdene der, men jeg opplever at våre gjester er veldig godt opplyst og flinke til å følge med, sier Aspengren.

Ambassaden oppfordrer som før reisende til å registrere seg på reiseregistrering.no for å sikre ekstra trygghet om det «mot formodning skulle oppstå behov for informasjon».

(©NTB)

Flere saker om Thailand:

På forsiden nå