Nå må Bryne starte poengsankingen

Bryne-Rosenborg 1-2. Seks av sju topplag er unnagjort. Det er nå Bryne skal plukke poengene. Men tro ikke det går av seg selv, advarer trener Brakstad.

Saken oppdateres.

Han vil verken juble eller gremmes over fire poeng mot Lillestrøm, Stabæk, Brann, Viking, Molde og Rosenborg:

Vi kunne hatt flere, vi kunne hatt færre, konstaterer brynetreneren overfor Aftenbladet, samtidig som han er oppmerksom på at resten av vårsesongen langt fra blir noen dans på roser.

Den største fellen vi kan gå i, er å innstille oss på at det blir lettere i fortsettelsen. Tvert imot, Moss på Melløs blir minst like vanskelig som Rosenborg her på Bryne, formaner han og roser samtidig laget for innsatsen mot Rosenborg.

Guttene hadde fortjent noe mer enn null poeng for den jobben de la ned i dag. Dessverre var vi ikke kyniske nok og manglet også litt marginer.

RBK aldri sikre

Rosenborg-kollega Ola By Rise, som ledet seriemestrene i Nils Arne Eggens konfirmasjonsfravær, pustet da også lettet ut. Kampen på Bryne ble nemlig akkurat så vanskelig som han hadde forspeilet laget selv om trønderne var overlegne i sjansestatistikken.

Likevel følte jeg meg aldri sikker. Så lenge vi ikke klarte å avgjøre kampen med scoring nummer tre, lå faren for en utlikning der, ikke minst da Bryne pøste alle spillerne fram på dødballene i sluttfasen. Derfor fortjener spillerne ros for måten de sto på, sier By Rise til Aftenbladet.

Drømmestart

Han hadde minnet om mot hjemmelagets aggressivitet og lange baller og fikk advarselen i fanget etter bare åtte minutter.

Pierre Gallo spilte landsmann Peter Olofsson mesterlig fri på venstresiden, og alene med Arni Gautur Arason løftet brynespissen ballen elegant i mål. Drømmestart for jærbuene, og kampbildet Rosenborg for alt i verden ikke ønsket.

Jubelen hadde knapt lagt seg før samme Gallo sleivsparket ballen bakover på banen, linjedommer Tore Aaland løftet flagget på instinkt, men ble korrekt vinket ned av dommer Per Ivar Staberg: Ballen kom tydelig fra en brynespiller. Det lille sekundet hjemmeforsvaret stoppet, var nok for Christer George. Han takket og bukket, og sørget for balanse i regnskapet.

Stokkelands tabbe

Tabbene var likevel ikke slutt med det. Ti minutter før hvilen prøvde Kai-Ove Stokkeland seg med en Cruyff-finte 25 meter fra eget mål. Det er såledriblinger av typen han kan tillate seg mot Rosseland, men ikke Rosenborg. Fredrik Wisnes stjal da også ballen, og spilte Frode Johnsen alene gjennom. Straffen var sure 1-2 på vei inn i garderoben.

Spillerne må bli bedre til å vurdere lav— og høyrisikosituasjoner. Dessverre var Kai-Oves opptreden der og da i den siste kategorien. Det viser at vi ennå ikke er kyniske nok. Vi må lære oss å foreta de rette valgene, sukker trener Erik Brakstad.

Bare nesten

Bryne holdt oppe aggressiviteten etter pause, og kunne takke keeper Roger Eskeland for at gjestene ikke punkterte kampen. Tre ganger avverget han alene med Harald Marit Brattbakk, og gikk også seirende ut av duellen med Roar Strand.

Keeperprestasjonene kunne betalt seg, men Rosenborg-kollega Arni Gautur Arason ville ikke være dårligere. I det kampuret talte ut 90 minutter, fikk Peter Olofsson sin andre store, sjanse. Denne gang fikk isledningen fingrene på det harde skuddet.

Dermed ble det ingen bonus på Bryne, som fortsatt har til gode å hente poeng på eget gras.

Den neste jobben må gjøres i Moss.

jan.erik.larsen@ stavanger-aftenblad.no

På forsiden nå