Mistet lisensen og eliteplassen i går:

TIK nekter å gi opp

Saken oppdateres.Rett før klokken 18 i går kveld fikk TIK beskjed om at de ikke fikk lisens. Kroken på døra, eller i beste fall spill i 2. divisjon, var tanken hos TIK-styret og ildsjelene i klubben i de to etterfølgende timene. Så snudde tankene.

- Vi gir oss ikke, sier styreleder i TIK Geir Hatling.

Han fikk beskjeden mens han ferierte på hytta på Aure. Etter å ha summet seg og tenkt over hva begrunnelsen til hockeyforbundet var for å nekte TIK lisens, var han klar på at hockeyforbundet har gjort feil.

En million i garanti

- Jeg stiller meg undrende til at forbundet mener anken er for lite dokumentert, sier han.

Og forklarer hvordan de siste dagene har vært.

- For tre dager siden stilte en investorgruppe én million kroner i garanti. Banken godtok dette, og onsdag ble lånetilsagnet sendt til ishockeyforbundet, sier han.

I løpet av de neste 24 timene hevder Hatling at spillere, administrasjon og andre kreditorer etterga ytterligere én million kroner. Men denne garantien ble kun gitt muntlig til forbundet grunnet tidsmangel.

- Vi fikk ned gjelden fra fem millioner kroner til tre millioner kroner på to dager. Vi satt da igjen med en langsiktig gjeld på tre millioner kroner som vi hadde kontroll på, forklarer Hatling.

- Vi lyver ikke

- Hvorfor fikk dere ikke dette i boks tidligere, slik at skriftlig dokumentasjon ble sendt?

- Det er ferietid, og vanskelig å komme i kontakt med folk. Jeg ville ha den millionen i boks før vi ringte rundt til folk for å spørre om ettergivelse av gjeld. Da var det kun 24 timer igjen før forbundet skulle behandle saken, og vi hadde ingen mulighet til å komme med skriftlig dokumentasjon. Og hvis forbundet tror vi lyver så er det feil sier han.

Han skjønner ikke hvorfor forbundet ikke ga dem litt bedre tid slik at de da fikk sendt den siste skriftlige dokumentasjonen som manglet.

- Det handler kun om kort tid, mener Hatling.

- Mens han fordelte oppgaver fra hytten sin på Aure, jobbet Tommy Iversen og Bjørn Anders Dahl fra klubbhuset til TIK. Ingen tårer var å se, kun optimisme.

Ingen tid å miste

- Vi er ikke vel bevart, og tror fortsatt vi kan spille i eliten til høsten. Jeg hører hva Bjørn Ruud sier om kroken på døra, men det er ikke bestandig slik det blir, mener Iversen.

Han nekter å innse at klubben i hans hjerte er en saga blott.

- Men skal jeg tenke på det så er ordet tragisk. Først og fremst tenker jeg på alle guttene som har stått på i hele sommer, og hvordan vi har fått ny trener og en ny giv i laget. Vi som står utenfor klarer oss, men hva med guttene som spiller hockey, spør han før enn ny telefon må tas.

For han har ingen tid å miste hvis han skal berge TIK.

 
På forsiden nå