Hardt ut mot Team Walstad

Den finske boksepromotoren Pekka Mäki i P3 Boxing går hardt ut mot Team Walstad. Han mener Walstad ikke spiller med helt åpne kort.

Saken oppdateres.

Det er i en pressemelding NTB har fått tilsendt at Mäki mener Robert Walstad og sønnen Reidar satser på det usikre framfor å gå inn for et norsk toppoppgjør mot Andreas Evensen i proffringen. Han mener også at de ikke spiller med helt åpne kort om den foreslåtte kampen mellom Walstad og Evensen.

- Bokser kun i spaltene

– Det er ikke sant at begge stallene, Team Walstad og Stonehand Promotion, har vendt tommelen ned for en slik kamp. Faktum er at Robert Walstad, manager for sønnen Reidar, i utgangspunktet var positivt innstilt til en slik kamp, men etter 24 timer sa han likevel nei.

– Forklaringen var et angivelig tilbud om å møte europamesteren i super bantam, briten Rendall Munroe, i en frivillig tittelkamp tidlig i 2010. Walstad har forklart at en slik kamp kan komme på plakaten hvis Munroe vinner sin neste EM-kamp, hvis han ikke velger å gå for en kamp om VM-tittelen, og hvis han er interessert i en frivillig tittelkamp. Det er mange «hvis-er».

– Faktum er, slik jeg ser det, at det er for mange X-faktorer inne i bildet på veien mot en eventuell kamp om EM-tittelen for Reidar Walstads del, skriver Pakka Mäki.

Rettferdig tilbud

Finnen skal arrangere et stevne i Tammerfors 27. november, og han sier han ga både Walstad og Evensen et rettferdig tilbud. Han ville at de to skulle møte hver sin motstander i det første stevnet, for å gjøre dem kjente for det nordiske TV-publikummet.

Deretter var tanken at de to skulle gå i ringen mot hverandre i en ren norsk tittelkamp i profesjonell boksing tidlig neste år.

Mäki sier at tilbudet ble satt fram etter at Reidar Walstad hadde tapt en firerunderskamp i Sverige, og derfor falt ut av EBU-rankingen, samtidig som Andreas Evensen, gjennom sin seier over en EBU-ranket bokser i England, hadde bokset seg inn på denne viktige rankingen.

– Det er liten tvil om at et norsk oppgjør mellom disse to norske toppbokserne kunne samlet stor interesse, og det ville uten tvil vært en milepæl for dem begge, mener Pekka Mäki.

Gir seg ikke

Helge Wærøy sier at han ikke kommer til å gi seg så lett, for han mener kampen mellom Andreas Evensen og Reidar Walstad må komme på plakaten.

– Jeg har fått høre Robert Walstad si at det ikke er snakk om en slik kamp fra Team Walstads side før neste høst. Så lenge kan vi ikke vente. Derfor kommer jeg til å minne dem på dette hele tiden. Vi møter Walstads når det måtte passe dem – kommende søndag eller julaften. De må bare si fra, sier Helge Wærøy.

– Vårt fokus er en EM-kamp, og Reidar (Walstad) gir seg selv ett år på å få til det. Det er bare håpet og tanken på en EM-kamp som er Reidars motivasjon nå, sier Robert Walstad.

En liten krig mellom de to små trønderske proffmiljøene i boksing er under oppseiling, og nå har også den finske promotoren Pekka Mäki kastet seg inn i kampen. Han vil gjerne promotere dette norske toppoppgjøret, men foreløpig ligger det nok et stykke fram i tid.

Inntil videre jobbes det med at Evensen skal møte ungareren Istvan Nagy i Tammerfors 27. november, mens italieneren Massimo Morra, ranket som nummer 18 i Europa, kan være en aktuell motstander for Melhus-bokseren tidlig neste år.

 
På forsiden nå