Mesterskapet ble arrangert i løpet av helgen, to løp på Jarlsberg og to i Drammen. Allerede på fredag kjørte Mjøen inn til seier og andreplass. Da det hele skulle avgjøres på lørdag, sikret Mjøen seg nok poeng til å vinne gullet.

- Jeg har alltid troa og et håp om å vinne. Denne gangen klaffet det bra fordi jeg hadde gode hester, sier den Mjøen, som også har et gull fra Nordisk mesterskap i 2009.

- Det var stort første gang i Danmark, men det er vel så gøy å ta gull på hjemmebane, forteller han videre.

Les også: Trønderjenta Amanda (21) satte trolig verdensrekord

Les også: Norsk hest er verdensmester i trav

Gratulasjoner fra nært og fjernt

Mjøen sier det har haglet inn med gratulasjoner både gjennom Snapchat og tekstmeldinger.

- Det har vært veldig mye blest rundt seieren. I går kveld og i hele dag har det vært voldsomt med tilbakemeldinger. Det er moro at folk følger med, sier han.

Han har drevet med hest gjennom hele livet, og har også en kone som trener hester.

- Hun var med i helgen, og familien vår er engasjert i dette. Etter seieren min fikk også ungene gratulasjoner, forteller Mjøen.

Les også: Blekkan utsatte feiringen etter hans største seier

Les også: Han har avlet frem en ny travstjerne

Neste mål EM og VM

Da løpene var ferdig lørdag, var det bankett for alle deltakerne og Mjøen sier feiringen varte ut i de sene nattetimene. Nå er målet hans å gå til topps i enten EM eller VM.

- Det er vanskelig å svare på om det realistisk at jeg vinner, mye skal klaffe. Men det hadde vært moro å representere Norge i et EM eller VM, sier Mjøen.