- Dette kunne vært unngått

Tidligere eier av Torpa Nils er opprørt over at folkehesten er avlivet. På sosiale medier raser debatten.

Folkehesten Torpa Nils ble avlivet fredag. Nå diskuteres avgjørelsen på sosiale medier. 

Saken oppdateres.

- Dette er en unødvendig situasjon, sier Hilde Berendtsen.

Berendtsen er en av tre i andelslaget som tidligere eide Torpa Nils. Hun motsatte seg salget sterkt, men ble nedstemt av de to andre eierne da hesten ble plukket ut av Jomar Blekkan som årets folkehest på Leangen. I totiden fredag mottok Berendtsen nyheten om at travhesten var blitt avlivet.

- Vi har havnet i en situasjon som kunne vært unngått dersom det hadde blitt gjort bedre research. De kunne funnet en hest som var bedre egnet som folkehest, fortsetter hun.

LES OGSÅ: Folkehesten er avlivet

Ville kjøpe tilbake hesten

Leangen Travbane, folkehest-trener Jomar Blekkan, konkurransekomiteen for folkehesten i Det Norske Travselskap (DNT) samt representanter for Norsk Travtrenerforening stiller seg bak den beslutningen som nå er tatt, skriver ansvarlig for Folkehesten i en pressemelding.

Leangen travbane ønsker ikke å utsette andre for Torpa Nils, hesten ble derfor avlivet.

Berendtsen ytret ønske om å kjøpe tilbake hesten etter den dramatiske hendelsen på Leangen Travbane mandag kveld denne uka. Nå er hun skuffet over beslutningen om å avlive hesten.

- Ja, jeg synes det er utrolig leit. Han er en fantastisk hest, sier Berendtsen.

LES OGSÅ: Vil redde folkehesten fra slakteren

Engasjement på Facebook

Berendtsen har fått mange telefoner og meldinger på sosiale medier etter nyheten om at Torpa Nils er avlivet. Mange har engasjert seg i saken om Torpa Nils på sosiale medier, og facebook-gruppa «Vi som forlanger at Torpa Nils skal få leve» har nå rundt 1000 medlemmer.

På Stall Leangen sin Facebook-side har flere kommentert under pressemeldingen:

«Fornuftig avgjørelse. Sikkerheten går først, uansett», skriver en person.

LES KOMMENTAREN: «Enda en dårlig hestehandel»

En annen skriver: «Jeg er både enig og uenig i avgjørelsen. Enig i at han kan bli en stor fare for travbanen og de rundt, men uenig i at å avlive en hest som ikke trivdes i sporten var riktig».

- Folkehesten er skapt for å lage engasjement. Det er like naturlig med et negativt engasjement i denne situasjonen, som et positivt engasjement ville vært dersom det hadde gått bra på travbanen. Jeg synes det er bra at folk engasjerer seg, både om de er for eller imot avgjørelsen, sier Berendtsen.

På forsiden nå