- Det er lettere å bringe hestene til folket enn å bringe folket til hestene

Avgjørelsen om hvor et nytt hestesportsenter i Midt-Norge skal ligge er langt fra tatt. Mandag var Det Norske Travselskap i Klæbu på befaring.

Vein Morten Buer (t.v.) var mandag på befaring i Klæbu med bakgrunn i spørsmålet om hvor et nytt Midt-Norsk hestesenter skal ligge. Her sammen med ordfører i Klæbu, Kirsti Tømmervold.  Foto: Rune Petter Ness

Saken oppdateres.

- Vi bygde noen travbaner på 80-tallet der vi hadde råd til byggingen, men i ettertid slet med driften av dem. Det ønsker vi å unngå nå, sier Svein Morten Buer, leder i Det Norske Travselskap (DNT).

Han møter Adresseavisen utenfor rådhuset i Klæbu etter å ha vært på befaring i Furuhaugen med ordførerne fra både Trondheim og Klæbu. Furuhaugen, ved Vassfjellets fot, er et av alternativene for nytt hestesportsenter når Leangen selges.

- Vi har bedt Midt-Norsk Travforening om både driftsbudsjetter og markedsanalyse for alternativene. Det er viktig for oss at den søknaden vi får inn og videresender til Norsk Rikstoto er trygget, og det er også derfor vi drar på befaringer for å sjekke ut alternativene.

De to andre alternativene som nevnes er Melhus og Orkdal.

LES OGSÅ: Saksøker trekker seg etter travbråket

LES OGSÅ: - Bare å applaudere Leangen

Avhengig av kollektivtilbud

Et av kravene til Norsk Rikstoto, som skal ta den endelige avgjørelsen om hvor et nytt hestesportsenter skal ligge, er at travsporten skal være en publikumssport, og at det derfor må være mulig for folk å komme seg til senteret.

- Dette kravet stiller vi oss bak, og da er det viktig at det for eksempel er et godt kollektivtilbud fra Trondheim slik at folk kan komme hit, ta seg et glass og nyte sporten uten å måtte tenke på hvordan de skal komme seg hjem, fortsetter Buer.

Han påpeker at Klæbu ligger akkurat like godt an til å få det nye senteret som alle andre alternativer. Økt folketall og planer for mer næringsvirksomhet trekkes frem av Buer som argumenter for kommunen.

- Vi er ikke negative til verken Klæbu eller de andre alternativene, men da må de økonomiske rammene være trygge, og vi må komme frem til et godt grunnlag for å investere. Når det er sagt har Klæbu mye å by på.

- Hjertelig velkomne

Ordføreren i Klæbu kommune, Kirsti Tømmervold, mener at blant annet nærheten til deponier og grustak vil gjøre det mer økonomisk å bygge senteret der.

- Når det er sagt er det også noen myrområder der vi ønsker å legge senteret, men det er ikke så mye. For vår del er at det viktig at partene tar seg tid til å ta en avgjørelse, men vil de komme hit er de hjertelig velkomne.

Så er spørsmålet om et nytt hestesportsenter i Klæbu vil trekke nok folk til at et driftsbudsjett ender i pluss.

- Som vi alltid har sagt; det er lettere å bringe hestene til folket enn å bringe folket til hestene, avslutter Buer.

På forsiden nå