Podkast: Fair play i barne- og ungdomsfotballen

RBK-profilens far tok et grep han sent vil glemme

En slik idrettspappa vil også Anders Konradsen bli.

Advarer mot økende hets: Paneldebatt med Anders Konradsen (f.v), Ørns Tina Fremo, fotballpappa Klaus Joacim Sonstad, fotballdommer Ester Bjøru og Jan-Roar Saltvik fra Trøndelag fotballkrets. Møteleder: Anne-Marit Dahl.  Foto: Kim Nygård

Saken oppdateres.

Tidligere denne uken arrangerte Adresseavisen et temamøte om fair play i barne- og ungdomsfotballen på Skandia cup. 

RBK-profil Anders Konradsen fortalte om da han som guttunge løp gråtende hjem etter et sammenstøt med en eldre gutt på fotballbanen. Da tok faren et grep han sent vil glemme.

- Han slapp det han hadde i hendene. Mot min vilje tok han meg med til gutten og foreldrene hans, og vi fikk snakket ut og ryddet opp. I dag er han en av mine beste kompiser. Jeg tenkte på det i bilen på vei opp hit, at sånn vil jeg også bli som forelder, sa Konradsen.


Trøndelag fotballkrets har uttalt at netthets i ungdomsfotball er blitt et problem. Under temamøtet diskuterte Konradsen fair play i barne- og ungdomsfotballen med mangeårig fotballpappa Klaus Joacim Sonstad, Ørn-spiller Tina Fremo, Jan-Roar Saltvik fra Trøndelag fotballkrets og dommer Ester Bjøru, som nylig fortalte om hetsen hun ble utsatt for etter en kamp. Hun valgte å gå videre med saken.


Trykk her for å høre opptaket der panelet deler erfaringer og tips. (Vi gjør oppmerksom på at lyden er noe ujevn under spørsmål og svar-seansen mot slutten av opptaket).


Når tipper det over?

Panelet diskuterte også hvor grensene går: Når blir det mer enn «bare litt engasjement»?

- Det er litt kjipt å gå bort til en voksen du ikke kjenner, og be ham roe seg ned, sa Saltvik fra fotballkretsen, som understrekte at man ikke må snu seg vekk fra situasjonen.  

- Det går an å si: Jeg synes du er litt engasjert nå. Man kan gjøre det med et smil, sa Saltvik.

Her kan du lese flere saker om temaet:

Nardo legger seg flate etter Skandia cup-hendelse

Trondheims-laget innførte forb

ud mot Fortnite-feiring.

For ett år siden fikk fotballaget en spesiell oppgave. Nå gleder trenerne seg over en hyggelig forandring.

På forsiden nå