Zuccarellos trener fikk sparken i Minnesota Wild

Bruce Boudreau fikk fredag sparken som hovedtrener i Mats Zuccarellos NHL-klubb Minnesota Wild.

Saken oppdateres.

Det meldte klubben selv på Twitter. Ifølge klubbens nettsted overtar Dean Evason midlertidig ansvaret som hovedtrener. Han har vært Boudreaus assistent siden sommeren 2018.

– Vi har vært ganske gode de ti siste kampene, men det er noen ting jeg synes vi bør gjøre bedre, og Dean er en fyr som har godt grep om det og som jeg tror kan utføre det, sier sportsdirektør Bill Guerin.

– Jeg føler at gutta trenger en annen stemme nå.

Boudreau var i sin fjerde sesong som Wild-trener. Han tok laget til sluttspill to av de tre foregående sesongene, men begge ganger ble det tap i første runde. 65-åringen har 984 NHL-kamper som trener, 303 av dem for Wild. Tidligere har han ledet Washington Capitals og Anaheim Ducks.

Wild er tre poeng bak Arizona Coyotes i kampen om den siste sluttspillplassen i Western Conference. Laget har vunnet sju av sine 11 siste kamper, men måtte torsdag tåle et skuffende straffetap for New York Rangers etter å ha ledet 3-1 i slutten av 3. periode.

– I en avgjørelse som dette er det aldri bare en ting som ligger bak, men kampen i går er en kamp vi skulle ha vunnet, sier Guerin.

Wild spiller sin neste kamp hjemme mot San Jose Sharks søndag. Evason har fått trenerjobben for resten av sesongen.

– Når sesongen er over vil vi gjennomføre en grundig jakt på en ny hovedtrener. Deans navn vil også være med der, men vi vil se på alle vi tror kan gjøre jobben, sier Guerin.

Trenerbyttet er det åttende i NHL denne sesongen.

(©NTB)

På forsiden nå