Sundby om forskjellsbehandling i Ski Tour: – Ikke holdbart

Martin Johnsrud Sundby reagerer på forskjellsbehandlingen i Ski Tour. Han kaller det en katastrofe.

Saken oppdateres.

Det har florert med kritikk mot arrangørene og Det internasjonale skiforbundet (FIS) under nyvinningen Ski Tour 2020. Kritikken har blant annet gått på smørefasiliteter og dårlig kvalitet på overnattingssteder.

Da smørerne for de mindre langrennsnasjonene kom til Åre fikk de seg en uønsket overraskelse. De var blitt plassert i en garasje uten vinduer og med minimalt med ventilasjon.

– Dette miljøet er ikke bra for helsen vår, sa den tsjekkiske smøreren Martin Blaschke til Aftonbladet. Det endte med at arrangøren måtte tilby andre fasiliteter.

Også overnattingsstedene i Åre er blitt kritisert. Finnene ble først innlosjert i en militærleir, mens utøverne fra Østerrike og Storbritannia måtte bo i Vålådalen 40 minutter unna.

– Det er ikke holdbart. Hvor mange hoteller har Åre? Det må være 50 hoteller i byen. Det vil jeg kalle katastrofe, sier Martin Johnsrud Sundby til NRK.

– Dummeste jeg har hørt

Ski Tour-sjef Guri Hetland har uttalt at «dette er slik som jevner seg ut gjennom en sesong i verdenscupen», noe britenes Andrew Musgrave reagerer på.

– Det er i hvert fall det dummeste jeg har hørt, for hver eneste gang er det de minste nasjonene som blir plassert lengst unna og de største nasjonene som blir plassert på de beste hotellene rett ved, sier han til NRK.

Islandske Snorri Einarson, som tidligere har gått Tour de Ski for Norge, måtte vente i tre timer i hotellresepsjonen før han fikk rom i Åre.

– Da ble jeg forbanna. Da jeg begynte å ringe til sjefene og klage, gikk det bedre. Men det skal ikke være sånn, sier han til NRK.

Skylder på høysesong

– Det er høysesong, så vi har slitt med å få rom. Alle vet at noen overnattingssteder er bedre enn andre. Jeg lover at når vi kommer til Trondheim, er alle lag på samme hotell, svarer Guri Hetland på kritikken.

– Det skulle aldri ha skjedd, men det er som det er. Vi håper alle nå får gjort jobben sin, sier hun om smøreforholdene.


(©NTB)

På forsiden nå