Østerriksk avis: Anna Veith legger opp

Åtte måneder etter at Marcel Hirscher la opp mister østerriksk alpinsport enda en av sine store stjerner. Anna Veith avslutter karrieren.

Saken oppdateres.

Det melder avisen Kronen Zeitung med henvisning til kilder i hennes nærmeste krets.

30-åringen vant OL-gull i super-G i 2014 og tre VM-gull (superkombinasjon i 2011, super-G og storslalåm i 2015), i tillegg til verdenscupen sammenlagt i 2013-14 og 2014-15.

Hun har vært forfulgt av alvorlige skader, men kjempet seg stadig tilbake i verdenstoppen. Nå vil hun prioritere familien. Hun het Fenninger inntil hun i 2016 giftet seg med tidligere snowboardkjører Manuel Veith. Sammen driver de et hotell i Rohrmoos.

Veith har tre ganger siden 2015 pådratt seg kneskader som kostet henne en hel sesong. Først falt hun under trening før verdenscupåpningen i Sölden og ødela korsbåndet i høyre kne. Hun gjorde comeback i desember 2016, men en betennelse i venstre kne førte til ny operasjon.

Hun var tilbake for fullt med OL-sølv i super-G i 2018, ett hundredel fra gullet, men i januar 2019 ødela hun korsbåndet igjen. Sist sesong tok hun som best en 7.-plass før sesongen ble avbrutt av koronaviruset.

(©NTB)

På forsiden nå