Sørloth scoret og fikset straffe – Trabzonspor holder koken i gullkampen

Alexander Sørloth skaffet straffesparket som ga 1-0 og scoret selv 3-1-målet da Trabzonspor slo Galatasaray i gullkampen i tyrkisk fotball søndag.

Saken oppdateres.

Scoringen var trønderens 21. i ligaen og nummer 29 i alle turneringer denne sesongen.

Sørloth og lagkameratene trengte seier i søndagens bortekamp mot fjerdeplasserte Galatasaray for å ikke tape terreng i tittelkampen mot Istanbul Basaksehir. Den oppgaven bidro trønderen i høyeste grad til å løse.

Fire minutter gjensto til pause da Sørloth ble lagt i bakken bakfra av hjemmelagets nederlandske midtstopper Ryan Donk. Dommeren pekte på straffemerket, og derfra var Trabzonspor-kaptein José Ernesto Sosa sikker.

Utvisning

Da hadde allerede Galatasaray blitt redusert til ti mann. Drøyt halvtimen var spilt da tidligere Premier League-spiller Sofiane Feghouli ble lagt hardt i bakken bakfra av en motspiller. Algerieren reagerte spontant med å sette knottene i brystregionen på synderen og ble belønnet med en tidlig dusj.

Det gjorde oppgaven enda mer vrien for et Galatasaray-lag uten Martin Linnes på banen fra start. Nordmannen startet kampen på benken, men kom inn ved pause.

I annen omgang økte Trabzonspor til 2-0. Kaptein Sosa gjorde forarbeidet da venstreback Filip Novak doblet ledelsen.

Sørloth-mål

På tampen av kampen reduserte Jean Seri til 2-1 da hjemmelaget fikk straffespark, men deretter satte Sørloth inn målet som en gang for alle avgjorde oppgjøret.

Den norske landslagsspissen ble spilt opp på høyrekanten og brukte muskler for å holde en Galatasaray-spiller unna. Deretter hamret han ballen under hjemmelagets keeper Okan Kocuk og i mål.

Med seieren har trønderen og Trabzonspor fortsatt to poeng opp til Fredrik Gulbrandsen og Istanbul Basaksehir på tabelltoppen i den tyrkiske superligaen. Gulbrandsen fikk en sjelden sjanse fra start da Basaksehir slo Antalyaspor 2-0 lørdag.

Fire serieomganger gjenstår før seriemesteren er kåret i Tyrkia.

Alexander Sørloth er toppscorer i superligaen med sine 21 scoringer så langt. Nærmest følger Alanyaspors Papiss Cisse med 19.

(©NTB)

På forsiden nå