Johannessen vant golf-NM tross tøff kamp fra Kofstad

Espen Kofstad avsluttet fenomenalt på Holtsmark Golfklubb, men kunne ikke hindre Kristian Krogh Johannessen i å ta sin første NM-pokal.

Saken oppdateres.

Johannessen vant den svært spennende NM-duellen etter å ha satt birdieputter på alle de fire siste hullene. Da Kofstad var ferdig med sin runde, ledet han med tre slag, men det skulle ikke holde til seier.

Drammen-golferen Johannessen åpnet dagen forsiktig, men hevet seg akkurat nok mot slutten til å sikre tittelen med ett slags margin.

– Da jeg sto på hull fjorten og ikke hadde fått inn en eneste putt tenkte jeg at dette ikke kom til å gå. Men så greide jeg fire strake birdies, sa Johannessen til Eurosport.

Totalt endte han 21 slag under par i NM-turneringen på Holtsmark i Asker, mens Oslo-mannen Kofstad endte på -20 etter en fenomenal sisterunde på åtte under par.

– Det var bittert, men det var bra jobbet, sa Kofstad til Johannessen på Eurosports sending.

Tredjeplassen i NM gikk til Jarand Ekeland Arnøy fra Fana. Han endte tre slag bak vinneren.

Jevn kvinneklasse

Det ble en svært jevn kamp om kvinnenes tittel på en sisterunde der spillerne skiftet på å lede gjennom dagen. Til slutt var Celine Borge (Vestfold Golfklubb) best. Hun endte totalt på par etter å ha gått søndagens runde ett slag under par.

– Det var gøy og spennende. Jeg senket noe gode putter. Det var jo litt opp og ned for meg og, men gikk greit, sa Borge etter å ha sikret NM-gullet.

Karoline Stormo fra Arendal på andreplass ble slått med ett slag av Borge. Ytterligere to slag bak havnet Marianne Skarpnord (Moss og Rygge) på 3.-plassen. Hun ledet NM før siste runde, men slet med å sette puttene søndag.

– Når ikke en eneste putt går inn blir det vanskelig å gjøre en god score, sa hun til Eurosport.

(©NTB)

På forsiden nå