Ruud sjanseløs mot Rublev – ingen finale i Hamburg

Casper Ruud presset Andrej Rublev tidlig i kampen, men var sjanseløs da russeren satte inn støtet midtveis i første sett og sikret finaleplass i Hamburg.

Saken oppdateres.

Russeren vant semifinalen i ATP 500-turneringen med settsifrene 6-4, 6-2.

Den 22-årige russeren, som er nummer 14 på ATP-rankingen, kan dermed vinne karrierens femte tittel søndag, sin tredje bare i år. Motstander i finalen blir verdenssekser Stefanos Tsitsipas, som vant sin semifinale i tre sett.

Ruud presset på i starten av første sett, men da Rublev brøt nordmannen i åttende game tok russeren grepet om kampen. Etter 6-4 i første sett vant han de tre første gamene i det neste, og kunne til slutt avgjøre kampen i åttende game.

– Jeg tror jegt var litt preget av en vond arm og at jeg er litt sliten etter mange kamper, sa Ruud etter kampen.

– Jeg greide ikke å finne fram hastigheten på servene, og det gjorde det vanskelig å styre spillet. Da blir det vanskelig å henge med Rublev, som spiller tøft og aggressivt. Man må serve bra, ellers må man løpe mye.

Motstander-skryt

Rublev skrøt av motstanderen etter kampen.

– Alle så hvor tøff kampen var. Det kunne blitt 6-4, 6-2 til Casper. Jeg var litt heldig på noen av de viktige poengene. Casper har spilt bra der siste to ukene, med en god kamp mot Novak Djokovic (i Roma Masters). Han er inne i en god periode nå, og jeg ønsker ham lykke til i Roland-Garros, sa han i et intervju vist på Eurosport.

For Ruud flyttes fokuset til Grand Slam-turneringen Roland-Garros neste uke. Der skal han opp mot japanske Yuichi Sugita i 1. runde.

Jevn start

Ruud startet kampen godt. Til tross for hardt press fra Rublev klarte han å unngå brudd. I 2. game var det derimot Ruud som var nær ved å bryte.

De ble en jevn start på kampen, der både Rublev og Ruud presset godt på for brudd ved sine første muligheter, men det var russeren som tok ledelsen da han brøt Ruud i tredje game.

Etter to nye servegame var det derimot Ruuds tur til å bryte Rublevs serve. Men gleden for nordmannen ble kortvarig da Rublev svarte allerede i neste game. Med et nytt servebrudd i kampens åttende game hadde den 14. beste spilleren i verden et overtak, og han vant settet 6-4.

Nær comeback

Spilleren fra Snarøya fikk dessuten en blytung start på 2. sett da Rublev brøt første game, og til tross for gameball og mulighet til å bryte umiddelbart etter tapte han de tre første gamene i settet.

Så svarte nordmannen. Først ved å bryte i fjerde game før han nektet Rublev poeng i femte, blant annet med hjelp fra et meget velvillig nett.

Men det var også alt av håp Ruud skulle få med seg i den tyske hansabyen. Rublev vant alle de tre siste gamene og kan glede seg til søndagens finale.

(©NTB)

På forsiden nå