Skadd Serena Williams ga seg i Roland-Garros

Den amerikanske tennisstjernen Serena Williams trakk seg fra videre spill i Roland-Garros. Hun sliter med en hælskade.

Saken oppdateres.

39-åringen skulle møtt bulgarske Tsvetana Pironkova i 2. runde onsdag, men en akillesskade satte en stopper for videre spill.

– Hælsenen fikk ikke nok tid til å leges etter US Open. Jeg sliter med å gå, og det er et ganske godt signal om at jeg ikke bør spille tennis, sa Williams.

Skaden betyr at Australian Open på nyåret blir neste sjanse til å tangere Margaret Courts rekord på 24 Grand Slam-titler i single.

Slutt for i år?

– Jeg trenger fire til seks uker hvor jeg sitter og slapper av. Det er svært sannsynlig at jeg ikke spiller mer turneringstennis i år, sa hun.

Williams har siden Australian Open i 2017 stått med 23 Grand Slam-titler. Hun har vunnet Roland-Garros tre ganger, forrige gang i 2015.

Veteranen skadet seg i semifinaletapet i US Open for tre uker siden.

For toppseedede Simona Halep gikk onsdagens 2.-rundekamp glatt. Hun slo Irina-Camelia Begu 6-3, 6-4 i et helrumensk oppgjør. Neste motstander blir den amerikanske tenåringen Amanda Anisimova, som i fjor slo henne i kvartfinalen i Paris.

Nadal imponerte

I mennenes turnering viste Rafael Nadal forrykende form da han feide Mackenzie McDonald av banen med 6-1, 6-0, 6-3 på bare 100 minutter. Hans neste motstander blir italieneren Stefano Travaglia, som overraskende slo Kei Nishikori i fem sett.

Nadal mangler en tittel på å tangere Roger Federers rekord på 20 Grand Slam-titler. Nadal har vunnet Roland-Garros 12 ganger og har kampstatistikken 95-2 i turneringen.

– Målet var å spille så bra som mulig, og jeg er svært fornøyd, sa han etter onsdagens kamp.

(©NTB)

På forsiden nå