Pedersen revansjerte spurtnederlag og tok ledertrøya

Tidligere verdensmester Mads Pedersen ble slått med noen centimeter av Jasper Philipsen på 1. etappe i verdenstourrittet i Belgia. Torsdag var rollene ombyttet.

Saken oppdateres.

Den danske Trek-rytteren krysset målstreken først etter 157 kilometer med start og mål i Aalter. Belgiske Philipsen fra UAE-laget måtte nøye seg med 2.-plass og mistet dermed ledertrøya til Pedersen.

Bora-rytter Pascal Ackermann er blitt nummer tre på begge etappene som er avviklet. Akkurat som tirsdag var det tyskeren som åpnet spurten, men igjen ble han passert av Pedersen og Philipsen.

Verdenstourrittet skulle egentlig foregått både i Belgia og Nederland, men nederlandske myndigheter har skjerpet koronarestriksjonene, og arrangøren så seg derfor nødt til å avlyse onsdagens etappe i Nederland og endre løypa for resten av rittet slik at det i sin helhet avvikles i Belgia.

Pedersen ble verdensmester i fjor, men sto over årets VM fordi han ikke så noen sjanse til å hevde seg i løypa i Imola. Han satser i stedet for denne ukas etapperitt, og fredag starter han i ledertrøya.

Det gjør han på en kort tempoetappe som er lagt inn som erstatning for den avlyste tempoetappen onsdag.

Edvald Boasson-Hagen var best av de fire norske deltakerne torsdag. Han kom inn med hovedfeltet, men helt nede på 66.-plass.

(©NTB)

På forsiden nå