Østerrikske hoppstjerner avga positive virustester – sender nødlandslag til Ruka

De østerrikske hoppstjernene Gregor Schlierenzauer og Philipp Aschenwald pluss landslagstrener Andreas Widhölzl har alle testet positivt for koronaviruset.

Saken oppdateres.

Det skjedde etter helgens verdenscupåpning i polske Wisla, skriver den østerrikske storavisen Kurier.

Hele det østerrikske laget og støtteapparatet er satt i karantene av smittevernhensyn. Widhölzl og Schlierenzauer skal i øyeblikket ha kun lette symptomer.

– Det er selvfølgelig kjipt. Vi ble testet alle sammen søndag, og vi på det norske laget var alle negative. Det var bare de tre som testet positivt, sier Norges landslagssjef Alexander Stöckl til NTB.

Ny test i Ruka

Han føler med kollegene fra hjemlandet.

– Hoppfamilien har stått sammen for å få til å kunne konkurrere i verdenscupen. Det er en vanskelig tid, men testingen og de strenge sikkerhetstiltakene viser at det fungerer. Når vi ankommer Ruka i kveld, så vil vi bli testet på nytt og få beskjed i løpet av natten om svarene, opplyser Stöckl.

De norske hopperne valgte å reise fra Krakow til München i buss i løpet av natt til onsdag for å holde seg i sin egen «boble».

– Vi valgte dette opplegget istedenfor et vanlig rutefly. Selv om det var en langt tur, kunne hopperne sove ettersom vi hadde en 50-seters buss for oss selv. Fra München blir det FIS-charter til Finland, sier landslagssjefen.

Strenge regler

«Til tross for at alle sikkerhetstiltak og de strenge reglene til Det østerrikske skiforbundet er overholdt, testet noen personer fra hoppleiren positivt for covid-19 i en rutinemessig test», skriver Det østerrikske skiforbundet i en uttalelse.

Som følge av smitteutbruddet i troppen vil østerrikerne sende et svært b-preget mannskap til verdenscuprennene i finske Ruka kommende helg. Utøverne som får sjansen blir Manuel Fettner, David Haagen, Timon-Pascal Kahofer, Clemens Leitner, Markus Schiffner og Marco Wörgötter.

«Som et rent forebyggende tiltak og for å bryte mulige infeksjonskjeder, har ledelsen besluttet å ikke sende idrettsutøvere og trenere som var i Wisla til Finland», heter det fra forbundet.

Østerrike vant lørdagens lagkonkurranse i Wisla foran Tyskland og Polen, og i det individuelle rennet ble Daniel Huber nummer tre.

Ved å plassere hele Wisla-laget i karantene, håper østerrikerne å ha de beste klare til verdenscuprennene i russiske Niznij-Tagil og VM i skiflyging i Planica om noen uker.

(©NTB)

På forsiden nå