Barcelona til supercupfinale etter straffedrama

Uten Lionel Messi tok Barcelona seg til finale i den spanske supercupen, men seieren satt langt inne. Real Sociedad ble slått 3-2 på straffespark.

Saken oppdateres.

Selve kampen endte 1-1 etter ekstraomganger. Frenkie de Jong ga Barcelona ledelsen framspilt av Antoine Griezmann i slutten av første omgang, men Mikel Oyarzabal utlignet på straffespark tidlig i den andre.

Etter målløse ekstraomganger misset både de Jong og Griezmann på sine straffespark, men det gjorde også de tre første Real Sociedad-spillerne, deriblant Oyarzabal. Marc-André ter Stegen i Barcelona-målet storspilte i selve kampen og fulgte opp med to strafferedninger.

Verken Jon Bautista, Oyarzabal eller Willian José fikk ballen i mål bak ter Stegen, og etter at lagene hadde tatt tre straffer hver ledet Barcelona 2-0. Ousmane Dembélé, Miralem Pjanic og Riqui Puig satte inn Barcelonas straffescoringer, og det hjelp lite at Mikel Merino og Adnan Januzaj scoret på San Sebastian-lagets to siste.

Real Madrid møter Athletic Bilbao i den andre semifinalen torsdag. Finalen spilles søndag i Sevilla.

(©NTB)

På forsiden nå