Eckhoff tok ny verdenscupseier i Oberhof

Tiril Eckhoff måtte gå én strafferunde, men tok sin 19. verdenscupseier på skiskyttersprinten i tyske Oberhof torsdag.

Saken oppdateres.

Norge tok dermed sin sjuende strake seier i verdenscupen i individuelle konkurranser.

Eckhoff klinket til med fullt hus i sin første serie. På stående ble det én strafferunde, men Eckhoff var likevel kun drøyt tre sekunder bak teten før den siste runden.

I mål toppet Fossum-løperen resultatlista.

– Pigg

– Jeg er veldig fornøyd med liggendeskytingen. Det er spesielt når man ligger ved siden av noen som fyller. Da vet man at lista er lagt, og jeg må skyte fullt, jeg også. Jeg er også veldig fornøyd med stående, sa Eckhoff til NRK.

– Jeg følte meg pigg i løypa, men i Oberhof får man smell på siste runden uansett. Man får ikke noe gratis her, sa hun, selv om hun står med raskest langrennstid.

Marte Olsbu Røiseland noterte seg for én bom i liggendeserien og fikk et tøft utgangspunkt i kampen for sin niende individuelle verdenscupseier. Også på stående ble det en bom for frolendingen. Dermed var hun definitivt ute av seierskampen.

Tandrevold brøt

23 år gamle Ida Lien var godt i gang med sin liggende serie med fire treff midt i, men bommet på sisteskuddet. På stående ble det også én strafferunde. Tiden hennes ble til slutt 1.30 bak Eckhoff.

Karoline Knotten åpnet med fullt hus, men på stående ble det én bom for 26-åringen som lå på 13.-plass i verdenscupen før torsdagens sprint.

Ingrid Landmark Tandrevold leverte fullt hus på første skyting og sto med åttende beste tid, men bommet én gang på stående. På sisterunden brøt hun rennet. Skiskytterforbundets sportssjef Per Arne Botnan bekreftet at går bra med Tandrevold.

(©NTB)

På forsiden nå