Murray og Keys smittet av koronaviruset foran Australian Open

Den britiske tennisstjernen Andy Murray har avgitt positiv koronatest, men håper likevel å kunne spille Grand Slam-turneringen Australian Open.

Saken oppdateres.

Også amerikanske Madison Keys fortalte torsdag at hun er smittet. I hennes tilfelle ryker deltakelsen i årets første Grand Slam-turnering.

Turneringen i Melbourne spilles fra 8. til 21. februar.

Murrays positive virustest omtales av en rekke medier, blant dem BBC. Han skulle være med ett av charterflyene som er satt opp for å frakte tennisspillere til Australia i tid til å gjennomføre karantene. I stedet er han isolert hjemme i London.

Han skal være symptomfri og innstilt på å ta seg til Australia så snart han får lov.

1200 flys inn

– Andy Murray har informert oss om at han har testet positivt og er isolert. Dessverre betyr det at han ikke kan være med på de offisielle AO-charterflyene. Publikum i Melbourne elsker Andy, og vi vet at han hadde jobbet hardt for å delta, meldte arrangøren på Twitter.

Flere enn 1200 spillere og hjelpere skal ankomme Australia denne uken for 14 dagers karantene. Blant dem er norske Casper Ruud, som har ladet opp i Dubai.

Murray har fem ganger vært tapende finalist i Australian Open. 33-åringen har falt til 123.-plass på rankingen, men hadde fått wildcard til turneringen.

Skuffet

Keys, som er nummer 16 på kvinnenes ranking, fortalte selv om sin positive prøve på Twitter.

– Jeg vil la dere vite at jeg testet positivt før jeg skulle fly til Australia. Jeg er veldig skuffet over at jeg ikke kan spille i ukene som kommer, for jeg har trent hardt, og jeg vet at Tennis Australia har jobbet hardt for å gjennomføre turneringen, skrev hun.

– Nå er jeg isolert hjemme. Jeg gleder meg til å spille igjen neste måned.

Årets to første ATP-turneringer ble for øvrig avsluttet onsdag. Alex De Minaur fra Australia vant finalen i Antalya da motstander Alexander Bublik trakk seg allerede etter to game på grunn av en ankelskade. Hubert Hurkacz slo Sebastian Korda i finalen i Delray Beach.

(©NTB)

På forsiden nå