IHF presset til å øke koronatestingen i håndball-VM: Kapp Verde blir ikke utestengt

VM-arrangøren strammer kraftig inn på testregimet under håndballmesterskapet i Egypt. Kapp Verde kastes ikke ut av VM.

Saken oppdateres.

Tross fire positive tester blant spillerne ved ankomst Egypt torsdag, får Kapp Verde spille sin kamp mot Ungarn fredag.

Det bekrefter Det internasjonale håndballforbundet (IHF) overfor det tyske nyhetsbyrået DPA.

Testhyppigheten i VM økes fra og med lørdag. Det kommer fram i en pressemelding fra IHF.

Det er snakk om såkalte PCR-tester. Tidligere var regelen prøver hver 48. time, men etter flere positive tester de siste dagene er IHF blitt presset til å ta ytterligere grep.

Kapp Verde-troppen er rammet og bor sammen med blant andre Norge på et hotell to-tre mil utenfor Kairo.

– Vi har lite med Kapp Verde å gjøre, men det er noen treffpunkter på hotellet vårt. Vi har jobbet siden ankomst med å begrense kontakten med de andre lagene og de øvrige som er rundt i hotellet. Vi er på god vei til å få det til, sier landslagslege Thomas Torgalsen.

– Vi var gjennom en lang prosess lovet at disse tingene skulle være på plass. Likevel hadde jeg regnet med at vi fikk positive koronatilfeller for eksempel på vårt hotell og også de andre bostedene.

Nådde fram

Flere deltakernasjoner har uttrykt ønske om hyppigere tester. Det har arrangøren gitt etter for. Det vil trolig ble avgitt cirka 50.000 koronatester for spillere, ledere og andre med direkte tilknytning til VM i mesterskapsperioden.

VM skal etter planen spilles fram til 31. januar. Den første kampen gikk onsdag. Det deltar hele 32 lag for første gang.

IHF sto helt til kort før VM fast på at det skulle være tilskuere på tribunene, men det måtte arrangøren til slutt trekke tilbake.

Dersom det kommer flere smittetilfeller, gir VM-reglementet IHF mulighet til å kaste lag ut av mesterskapet og stryke kamper. I så fall vil det bety 0-10-tap for de lagene dette gjelder.

Norge møter Sveits lørdag og Østerrike mandag i sin pulje etter 24-28-tap mot Frankrike torsdag.

(©NTB)

På forsiden nå