Stolt Iversen etter NM-seier: – Bra byen er stengt ned

Emil Iversen (29) var oppriktig glad og stolt av seg selv etter NM-seieren i skiathlon i Granåsen søndag.

Saken oppdateres.

Etter seieren dro han rett hjem til Meråker.

– Det er stengt nede i byen heldigvis, så jeg kommer meg ikke dit for å feire gullet, sa gladgutten etter oppvisningen på oppløpet.

Det som gjorde ham ekstra stolt, var at han dagen før tok bronse på sprinten. Det er ikke daglig kost at skiløpere presterer så godt i så to forskjellige distanser to dager på rad.

– Hvis jeg skal være litt forsiktig, betyr vel dette at jeg er en helvetes god skiløper, sa den blidspente trønderen til NTB.

Iversen satte presise ord på hvorfor han var en ekstra stolt kar etter sitt siste NM-gull. På Golberg og Sjur Røthe ble nummer to og tre.

– Jeg er stolt over at jeg kan være med å kjempe mot unge, sterke og raske gutter på sprinten, og så er jeg med og kjemper mot de gamle, seige med hår på brystet i dag. Det kommer ikke av seg selv. Dette er noe jeg har jobbet hardt for i mange, mange år, fortalte Iversen.

Kult

Et NM-gull gir en naturlig boost i en sesong som er blitt alt annet enn normal.

– Det er artig å vinne et skirenn, men det er dritkult å kunne beherske to såpass forskjellige ting to dager på rad. Det er på en måte dette jeg har kjempet for i hele livet, og det er jeg veldig glad for å få til. Gull er stort, men de to tingene sammen er det jeg er mest fornøyd med meg selv med.

Iversen måtte vise seg fram for å være i førersetet fram mot VM i Oberstdorf. Nå blir rennene i verdenscupen i Lahti og Falun fine muligheter til kvesse formen ytterligere inn mot VM.

Deretter venter det precamp og mengdetrening på Sjusjøen før avreisen til Tyskland.

Sult

– I går var det mange sultne, superraske, og jeg er nødt til å være med å kjempe mot dem for å gå VM. Og det samme er det i dag mot dem som hvilte i går. Denne blandingen er ekstra tøff, og da er det selvsagt ekstra artig når du lykkes.

– Nå er du god på så mye og at det kanskje ikke blir enkelt å bestemme hva du skal gå i VM? Du er aktuell på samtlige distanser?

– Jeg vet ikke. Du må nesten spørre Arild (Monsen) og Eirik (Myhr Nossum). Det blir artig å høre hva jeg må vise framover for å få gå i VM. Jeg er en medaljekandidat på flere distanser når jeg er i form. Nå handler det om å gjøre jobben og fortsette i samme duren. Et NM-gull er stort i seg selv, men det er bare et steg mot VM.

Tønseth skuffet – tror landslaget ryker

For flere løpere var dette siste sjanse til å melde seg på i kampen om en plass i VM-troppen. For Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth ble det en skuffende dag.

Martin Johnsrud Sundby hang med til siste runde, men var ikke med i kampen om topplassene helt til slutt. Han ble nummer 14. Finn Hågen Kroghs 16.-plass var heller ikke det helt store.

Tønseth sa til NRK at han tror landslagsplassen ryker.

– Ja, de har ikke behov for sånne 25.-plasser, sa Tønseth.


(©NTB)

På forsiden nå