Tandrevold i tetstriden tre dager etter hjerteflimmer-kollapsen

Mens de norske seiersgrossistene meldte seg av med dårlig skyting på fellesstarten i Oberhof, viste Ingrid Landmark Tandrevold vilje og styrke i kamp om pallen.

Saken oppdateres.

Bare tre dager etter at Tandrevold lå i snøen etter å ha kollapset på grunn av hjerteflimmer, var det hun som sto fram på en dag der seiersvante lagvenninner skuffet i tur og orden på tredje skyting.

Det så ut til at Tandrevold også skjøt seg ut av det med to bom der. Men med sterk skyting på siste stå, kriget Tandrevold seg inn i tetstriden igjen.

På sisterunden ga Tandrevold alt i et forsøk på å kjempe seg helt opp i seierskampen. Det endte som et perfekt opptrekk for svenske Hanna Öberg, som gikk seirende ut av spurtduellen om tredjeplassen med Tandrevold.

– Jeg er veldig fornøyd med å være oppi der igjen, og så er det jo kjipt å tape spurten og bli nummer fire. Jeg vet at toppidretten ikke er rettferdig, men jeg følte at jeg fortjente pallen i dag, sa Tandrevold til NRK.

Sprakk

Franske Julia Simon hadde allerede avgjort foran tyske Franziska Preuss etter en dramatisk avslutning der Dorothea Wierer sprakk med to bom på siste skyting.

De norske hadde allerede sprukket. Hele det norske laget måtte ut i strafferunder etter den tredje skytingen.

Verdenscupleder Marte Olsbu Røiseland kom best ut av det av de norske med én runde, mens Tandrevold og Karoline Knotten fikk to runder hver. Tiril Eckhoff måtte gjennom tre runder.

Ga seg ikke

Da så det bekmørkt ut for de norske skiskytterne. Tandrevold, som har kommet seg fort etter hjerteproblemene, ga seg imidlertid ikke

Verdenscupleder Røiseland ble nummer sju, på plassen foran utfordrer Eckhoff. De hadde begge fire bom. Knotten ble nummer 24.

Førstkommende torsdag går skiskytterkvinnene i gang med mer verdenscup. Da står normaldistanse på programmet i italienske Anterselva.


(©NTB)

På forsiden nå