Femte strake remis for Carlsen – overså seierssjanse

Magnus Carlsen spilte remis mot Jan-Krzysztof Duda i langsjakkturneringen i Wijk aan Zee fredag. Det var hans femte poengdeling på rad.

Saken oppdateres.

Etter seier i første parti har den norske verdensmesteren måttet nøye seg med remis hver eneste gang. Han har hatt overtaket i alle partiene, men ikke nok til å vinne.

Fredag kom Duda i alvorlig tidstrøbbel. Carlsen flyttet sine svarte brikker svært hurtig for å utnytte det, og han overså ifølge TV 2s eksperter en klar seiersmulighet. Hans polske motspiller holdt unna og greide tidskontrollen, og etter 50 trekk og nesten fire og en halv time ved brettet endte det med remis.

En tydelig misfornøyd Carlsen stilte ikke til intervju med TV 2 etter partiet.

Tilbød remis

Det ble remis også for Norges andre deltaker i turneringen, Aryan Tari. Med svarte brikker hadde han en svært lovende stilling mot Maxime Vachier-Lagrave da han overraskende inviterte til remis etter 26 trekk.

Carlsen har 3,5 poeng etter seks spilte partier. Ingen har skilt seg veldig ut i turneringen, så han er med i tetsjiktet. Det er 14 deltakere, så det skal spilles 13 runder før turneringen er over 31. januar.

Svenske Nils Grandelius leder fortsatt turneringen etter at han spilte remis med Fabiano Caruana i fredagens mest langvarige parti. Det var over først etter 62 trekk, lenge etter at dagens seks andre partier var avsluttet.

Åpent

Grandelius er et halvpoeng foran Carlsen og fem andre spillere. Det skiller bare ett poeng mellom de ni første, så det er svært åpent etter snaut halvspilt turnering.

Magnus Carlsen har vunnet den prestisjetunge turneringen hele sju ganger.

Lørdag spiller Carlsen med hvite brikker mot indiske Pentala Harikrishna, mens Tari møter nederlandske Jorden van Foreest, også han med hvite brikker. Tari har i likhet med Carlsen spilt remis fem ganger på rad.

(©NTB)

På forsiden nå