Østerrike la inn protest etter at juryen ga Kramer dårligere fart

Østerrikes skiforbund la inn protest etter torsdagens VM-renn i hopp. Årsaken var at ledende Marita Kramer måtte hoppe fra en lavere avsats i finaleomgangen.

Saken oppdateres.

Kramer ledet etter å ha satt bakkerekord på 109 meter i første omgang, et kjempehopp som ifølge TV-bildene burde vært bedømt som fall.

I finaleomgangen bestemte juryen at man skulle gå ned en avsats før Kramers hopp. Hun landet på 98 meter og ble uten medalje. Hun var 4,4 poeng bak vinneren Ema Klinec og 1,1 bak bronsevinner Sara Takanashi, som i sin tur var to tideler bak Maren Lundby.

– Det var ikke hoppet 95 prosent av bakkestørrelsen, og likevel besluttet de å gå ned på farten. Hun fikk også dårligere vindforhold enn hopperne rett før henne, begrunnet østerrikernes sportssjef Mario Stecher protesten overfor nettstedet skispringen.com.

– Sover ikke godt

Mens Norges hoppsjef Clas Brede Bråthen raste mot dommerne som ga Kramer og Takanashi for godt betalt på stil i første omgang, var juryavgjørelsen det store samtaleemnet i Østerrike. Det ble hevdet at juryen fratok Kramer sjansen til VM-gull.

– Avgjørelsen er vanskelig å akseptere. Juryen var med på å avgjøre rennet. For Marita er det svært skuffende, for hun hadde vært den klart beste hopperen i bakken. Jeg tror ikke de som fattet avgjørelsen vil sove godt i dag, sa Østerrikes trener Harald Rodlauer til ORF.

Tok skylden selv

Kramer selv ville ikke skylde på juryen.

– Hoppet var et av mine dårligere. Jeg var for sen på hoppkanten, og nedslaget var også dårlig, sa 19-åringen til ORF.

– At man må gå ned en avsats er noe en hopper må tåle. Slikt skjer i alle renn, la hun til.

(©NTB)

På forsiden nå