Røste om ski-VM: – Det har hengt i en tynn tråd

Skipresident Erik Røste er begeistret for Norges start i ski-VM, men også glad for at mesterskapet har blitt noe av og er i gang.

Saken oppdateres.

Røste var på plass ved Schattenberg-bakken og var vitne til Maren Lundbys imponerende VM-sølv. Med fem medaljer på den første dagen i Oberstdorf har Norge fått en flygende start på mesterskapet.

– Det har vært en helt fantastisk start. Det har vært helt utrolig. Det er alltid godt å komme i gang på en god måte. Det tror jeg alle føler nå, sa Røste.

– Og hvis jeg tar på meg denne hatten, sier Røste og peker på FIS-logoen på jakken sin, er det også godt at vi er i gang. Dette har hengt i en tynn tråd. Dette har vært krevende å få til.

Røste sitter i FIS' (Det internasjonale skiforbundets) egen koronakomité. Han forteller at Tysklands innreiserestriksjoner tett opp mot mesterskapet ga store utfordringer.

– Det kom ganske mange nye regler som gjorde det krevende spesielt med tanke på landene man nektet innreise fra. Men mange av utøverne har bodd i sine bobler gjennom vinteren. Heldigvis løste det seg, sa Røste.


(©NTB)

På forsiden nå