Barbert OL-kval for håndballjentene i smitteherjet by – Mørk usikker

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) fylte ikke opp Norges OL-kvalifisering. Dermed blir det bare to kamper på hvert lag i hardt koronarammede Podgorica.

Saken oppdateres.

Nora Mørk er med i den norske troppen, men det er usikkert om hun reiser med laget. Vipers-spilleren pådro seg for ikke lenge siden en kneskade i en Champions League-kamp.

Klubb- og landslagsledelse skal ta en vurdering rundt Mørk nærmere avreise.

Norge møter vertsnasjon Montenegro og Romania i Podgorica i tidsrommet 19.-21. mars. Det blir bare disse tre lagene i turneringen da Det internasjonale håndballforbundet (IHF) ikke klarer å fylle den opp med et lag fra Asia. Det ble offentliggjort mandag.

Det har vært fire bunnseedede nasjoner inne i Norges pulje i løpet av det siste året, men IHF måtte til slutt ta en beslutning. Den ble tre lag, og det betyr trolig at Norge møter Montenegro først og Romania i kamp to.

Montenegro og Romania vil i så fall møtes i det siste oppgjøret i turneringen. Den kan være en fordel for dem.

Ny sjanse

Montenegro er rammet av en kraftig oppblomstring av koronasmitte. Det viser også tall fra Worldometers. Opp mot 15 prosent av landets befolkning på vel 600.000 skal ha vært eller er smittet.

OL-kvalifiseringene avvikles i en streng koronaboble på linje med EM i desember.

De to beste lagene får OL-plass i Tokyo-lekene til sommeren. Det samme ligger i potten i de to andre kval-turneringene. Disse spilles i Spania og Ungarn.

Norges håndballjenter vant OL-gull både i 2008 og 2012. Det ble bronse i 2016.

Troppen til Montenegro-turen er så godt som identisk med den gruppen jenter som var i kamp eller med som reserver i EM i desember. Vilde Mortensen Ingstad er inne i troppen og erstatter en skadd Heidi Løke.

Rikke Granlund blir med Silje Solberg og Katrine Lunde på keeperplassen.

(©NTB)

På forsiden nå