Elverum-stjernen Abalo nektes fortsatt innreise i Norge – vet ikke hvor han skal bo

Luc Abalo har vært nektet innreise til Norge siden januar og får ikke være med resten av Elverum-laget hjem etter mesterligakampene denne uken, melder NRK.

Saken oppdateres.

Den franske håndballstjernen er kommet i en fortvilet situasjon på grunn av norske myndigheters koronareglement. Ettersom Abalo ikke er folkeregistrert i Norge, får han ikke komme inn i landet selv om han bor og utøver yrket sitt i Elverum.

Da han kom til Norge etter å ha spilt VM med Frankrike i januar, ble han stanset på Gardermoen med beskjed om å dra tilbake, ifølge NRK. Dette har også Østlendingen omtalt tidligere.

– Vi synes dette er leit. Han prøvde å forklare at hjem for ham er på Elverum, men det hjalp ingenting, sier daglig leder Mads Fredriksen i Elverum håndball.

I flere uker har Abalo måttet klare seg med det han har i en bag. Alt han eier, er i Elverum.

Statssekretær Hilde Barstad (H) i Justisdepartementet sier at det er lite rom for å se på enkeltsaker, men forklarer følgende om hvorfor Abalo ikke får returnere til Norge.

– Svært få utledninger får reise til Norge akkurat nå. Det finnes unntak, men da må man være folkeregistrert i Norge. Dette gjelder også EØS-borgere. Utlendinger som ikke er folkeregistrert i Norge, må oppfylle ett av de øvrige vilkårene for unntak fra innreiserestriksjoner, som arbeid innenfor kritiske samfunnsfunksjoner, eller de som etter søknad blir regnet som næringskritisk personell.

Elverum spilte tirsdag kveld mesterliga mot Paris Saint-Germain i Frankrike. Der var Abalo med.

(©NTB)

På forsiden nå