Skibom på åpningsetappen ga marerittstart for Norge – Iversen tettet luka

Russland utklasset konkurrentene på åpningsetappen av herrestafetten i ski-VM. Norges Pål Golberg slet kraftig med dårlige ski i snøværet.

Saken oppdateres.

Det tette snøværet gjorde forholdene svært krevende fra start på fredagens stafett. Russlands Aleksej Tsjervotkin taklet det best av alle.

Han parkerte resten av feltet etter å ha fått luke allerede etter noen få kilometer. Ved veksling var forfølgerne distansert med 44,7 sekunder.

Norges Pål Golberg vekslet som nummer ti, 56,6 sekunder bak teten. Det var 11,9 sekunder opp til Finland på annenplass. Golberg var klar på at han bommet kraftig på skivalget.

– Det var grusomt. Etter cirka ett og et halvt sekund angret jeg utrolig mye på at jeg ikke stolte på mine egne ferdigheter og tok det alle gikk på, sa han til NRK.

Under skiene hadde han klister.

– Det er ett hundre prosent mitt ansvar, og når jeg ser at 17 andre har rubbede ski, er du ganske dum når du tar klister og tror du skal gjøre det helt store, sa Golberg – og la til:

– Det føles som om et sted mellom femti og hundre tusen nordmenn hadde gått fra meg i dag. Det kunne nok skjedd.

Den tunge starten ga Emil Iversen en stor jobb da han gikk ut på andreetappen. Etter halvgått etappe var Russland innhentet.

Stafetten pågår fortsatt.

(©NTB)

På forsiden nå